nieuws

Alpe d’HuZes van start in juni

Fietsen

AMSTERDAM (3 mei) – Over 6×6 dagen gaan 66 wielrenners op 6 juni 2006 om 6.06 uur van start om die dag 6 keer de Alpe d’Huez te beklimmen. De sportieve slijtageslag wordt gereden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

AMSTERDAM (3 mei) – Over 6×6 dagen gaan 66 wielrenners op 6 juni 2006 om 6.06 uur van start om die dag 6 keer de Alpe d’Huez te beklimmen. De sportieve slijtageslag wordt gereden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Onder de deelnemers bevinden zich drie renners die zelf met kanker zijn geconfronteerd. In de zomer van 2005 is het idee geboren om op 1 dag op de racefiets 6 keer de Alpe d’Huez te beklimmen. De datum stond toen al vast: 06-06-2006. De deelnemers zijn enthousiastelingen die 6 juni aanstaande 6 keer naar de top van de Alpe d’HuZes rijden om een significantie bijdragen voor het KWF Kankerbestrijding op te halen. NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra geeft die dag om 6.06 het startsein voor de race.

Onder de deelnemers bevinden zich onder andere de Olympisch zilveren medaillewinnaar Leo Peelen (Seoel 1988), Fausto de Oliveira (Nagano 1998) en Gregor Stam (winnaar eerste Nederlandse Triatlon in 1981). De stichting Alpe d’HuZes heeft de steun van veel vooraanstaande personen zoals Erica Terpstra, Nout Wellink, Gerard Kleisterlee, Mart Smeets, Joop Alberda, Freek de Jonge en Eddie Merckx. Informatie over de deelnemers en het evenement kunt u vinden op www.alpe-dhuzes.nl.

 

Reageer op dit artikel