nieuws

Zilveren jubileum Velorama

Fietsen

Zilveren jubileum Velorama

Nationaal Fietsmuseum Velorama viert dit jaar haar 25-jarig jubileum als officieel fietsmuseum, want hoewel een deel van de collectie er voor die tijd ook al was, werd deze in 1981 tentoongesteld in een heus museum.

 

NIJMEGEN (25 april) – Nationaal Fietsmuseum Velorama viert dit jaar haar 25-jarig jubileum als officieel fietsmuseum, want hoewel een deel van de collectie er voor die tijd ook al was, werd deze in 1981 tentoongesteld in een heus museum. Op 18-jarige leeftijd besloot eigenaar Gertjan Moed historische fietsen te gaan verzamelen én restaureren. Na tien jaar was er een fraaie collectie ontstaan en na nog eens vijf jaar werd deze gehuisvest in een verbouwd pakhuis aan de Nijmeegse Waalkade. Loopfiets, trapfiets, vélocipède, veiligheidsfiets (safety), tandems, vouwfietsen, buitenissige rijwielen, fietslampen en allerhande onderdelen, alles wat met fietsen te maken heeft is nog steeds chronologisch in vijf zalaen gerangschikt. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum is uit reeds geëxposeerd materiaal en toevoegingen uit het omvangrijke depot een bijzondere expositie samengesteld met nog nooit tentoongestelde fietsen, onder meer loopfietsen uit 1820 en mano- en pedomotieven.

Reageer op dit artikel