blog

BLOG Sparta: oplossing voor gevaarlijke stang

Fietsen 3703

BLOG Sparta: oplossing voor gevaarlijke stang
Herenmodel van Sparta met afneembare bovenbuis. De oplossing voor de 'gevaarlijke stang' op de herenfiets? Foto Sparta

Er is nogal wat discussie over de ‘levensgevaarlijke’ tussenstang op de herenfiets. Sparta heeft model M8b uitgerust met een afneembare stang. De bovenbuis bij het herenmodel is te verwijderen, om eenvoudig een lage instap te creëren.

Stap altijd eenvoudig op en af door de uitneembare bovenbuis, is het adagium bij dit model. Overigens is de afneembare bovenbuis (uitgezonderd van framehoogte 65) niet het belangrijkste pluspunt van deze fiets. Kenmerkend voor deze eclectische fiets M8b van Sparta is het extra stabiele rijgedrag. De ondersteuning is van een Bosch Active Cruise motor op de trapas. De fiets laadt eenvoudig externe apparaten op d.m.v. de USB-poort in het display.

Tevens heeft de fiets drie sensoren die nauwkeurig meten hoe hard je fietst, hoeveel omwentelingen met de trappers worden gemaakt en hoeveel kracht daarbij gezet wordt. De accu zit onder de achterdrager van deze elektrische fiets en is makkelijk uitneembaar. Kortom, een prima fiets. Met of zonder bovenbuis…

 

11

Reageer op dit artikel