blog

Geen reclame

Fietsen

Ik vraag mij af wat de oud-papierprijs vandaag is. BikeTotaal heeft, onder de naam FIETS & FUN, een fietsmagazine 2008 laten maken. De eerste aanblik van de kaft met een ietwat slordige jongeman op een te kleine fiets, een te klein helmpje en ongeschoren benen, die begroet wordt door een meisje op rolschaatsen deed mij, wat inhoud betreft, het ergste vrezen.

Ik vraag mij af wat de oud-papierprijs vandaag is. BikeTotaal heeft, onder de naam FIETS & FUN, een fietsmagazine 2008 laten maken. De eerste aanblik van de kaft met een ietwat slordige jongeman op een te kleine fiets, een te klein helmpje en ongeschoren benen, die begroet wordt door een meisje op rolschaatsen deed mij, wat inhoud betreft, het ergste vrezen. Pagina voor pagina groeide mijn ergernis.
Ik twijfelde….Moest ik het er maar bij laten en mijn grote mond houden, of stoor ik me niet aan mensen die mij, vanwege mijn persoonlijke mening, niet mogen.

Een zeer matige reportage over de geboorte van een Raleigh gevolgd door twee pagina’s met onverzorgde modellen, met als dieptepunt een mevrouw die zegt alles per fiets te doen. Een barrel van een fiets vól plastic tassen moet promotioneel werk doen? Het artikel ‘Zij kozen voor elektrisch’ geeft precies aan welke doelgroepen en redeneringen om tot aanschaf van een e-bike over te gaan NIET op de voorgrond moeten. Alle pagina’s met slordig gekozen producten prikkelen gewoonweg niet.
De puzzel en ‘Een dagje eropuit’ kan door de beugel. Het toppunt van broddelwerk is te zien op pagina 29. Onder de titel ‘Ieder zijn vak’ toont een ex-werkvoorbereider in een meubelmakerij twee niet bij elkaar te gebruiken stukken gereedschap. Na lezing en herlezing van het interviewtje ben ik ervan overtuigd dat lezers van dit artikel het vak en de branche minder serieus nemen. Nooit eerder heb ik zo iets slechts gezien.
Kortom… dit blaadje is BikeTotaal onwaardig. Dit blaadje is branche onwaardig.
Verdere verspreiding moet verboden worden… Weg ermee… Weg met het reclamebureau en de redactie.
Weg met schaamteloze incompetentie!

Graag veel reacties.

Ron Haker

Reageer op dit artikel