artikel

Nieuwe teamfiets Cube Stereo 160 SHPC

Fietsen

Nieuwe teamfiets Cube Stereo 160 SHPC
Jan Wittmaack met de nieuwe teamfiets Cube Stereo 160 SHPC.

Mechanieker Jan Wittmaack heeft de nieuwe team fiets voor het Cube Action team bedacht. Dit is de Cube Stereo 160 SHPC. De fiets heeft veel kleine, waardevolle details zoals het Syntace stuur en stuurpen, die speciaal voor Cube gespoten zijn. Ook qua technologie een interessante fiets met de nieuwe XTR11-aandrijving met het Di2 systeem.

Wittmaack vertelt wat er nieuw is aan de Stereo 160 SHPC. “Samen met onze sponsors werken we constant aan ontwikkelingen. Met de nieuwe XTR, de nieuwe naven van DT en uiteindelijk, de nieuwe setup-tunes van Fox zijn er weer veranderingen, die niet direct zichtbaar zijn, maar wel degelijk merkbaar voor de rijder. De highlight van het nieuwe frame is het materiaal. De frames zijn gemaakt met de nieuwe C68 technologie, zodat ze nog stijver en lichter zijn.

Fox Float

Het frame is speciaal afgesteld op de Fox Float X. Dit houdt in dat het frame voorzien is van een holling in de onderbuis, zodat het compenserende reservoir van de Fox Float X achterdemper voldoende ruimte heeft. Punt van aandacht: de Fox Float X past dus nooit in een gewone Stereo 160!

Frame verder aangepast

Ook voor de kabelgeleiding is het frame iets aangepast. Wittmaack: “Eerder was het niet afgesteld op Di2. Volgens mij hebben we dat goed gedaan. Gedurende de komende testdagen zullen we ontdekken of het werkt zoals ik het bedacht heb. Waar ii verder benieuwd naar ben, is de 20mm as van DT Swiss die in het voorwiel zit. Deze nieuwe as is lichter en stijver. Tot nu toe werkten we met een adapter en een 15mm as.”

Reageer op dit artikel