artikel

S-pedelec zet opmars voort

Fietsen

S-pedelec zet opmars voort
Sparta doet het goed in de verkoop van speed e-bikes.

De snelle e-bike versie is tijdens het eerste halfjaar van 2014 aan een behoorlijke opmars begonnen. Kijkend naar de verkoop van elektrische snorfietsen, dan valt pas op hoe hard het gaat met de speed pedelecs.

In totaal zijn er tot en met juni 795 speed pedelecs op kenteken gezet en daarmee geregistreerd binnen de verkoop van snorfietsen, laten de VWE-cijfers zien. Deze laat de Top-25 Nieuwverkopen snorfietsen zien. Tot en met juni is het aandeel Sparta’s ION E-Speed en E-Spartamet met 539 geregistreerde s-pedelecs erg groot binnen de snorfietsverkoop. In het overzicht van de verkopen per merk staat tevens Riese & Müller met 256 verkochte BlueLabel modellen. Dit maakt dat er in totaal dus 795 speed pedelecs zijn gekentekend.

Groot marktaandeel veroverd

Tijdens het eerste halfjaar zijn er in totaal 2.063 elektrische snorfietsen verkocht waaronder dus de 795 speed pedelecs. Dit houdt in dat binnen slechts een halfjaar de snelle e-bike versie een marktaandeel van 38.5% heeft weten te veroveren.

Verkoop zonder kenteken

Overigens betekent een en ander niet dat er in Nederland tijdens het eerste halfjaar in totaal 795 speed pedelecs zijn verkocht. Dat moeten er meer zijn. Al was het maar omdat diverse andere speed pedelec modellen die op de markt worden gebracht, niet in het overzicht van de verkoop van gekentekende snorfietsen naar voren komen.

Reageer op dit artikel