artikel

Sparta s-pedelecs zijn verkooptoppers

Fietsen

Sparta s-pedelecs zijn verkooptoppers
Sparta komt met een dikke stip de snorfietsverkoopranglijst binnen met de ION E-Speed en de ION Spartamet.

Het is de eerste keer dat Sparta in de maandelijkse top-25 snorfietsverkopen van VWE voertuigdocumentatie en –informatie (tot en met mei 2014) voorkomt. Sparta komt met een dikke stip de ranglijst binnen met 323 verkochte ION E-Speed en ION Spartamet; de twee speed pedelecs van het merk.

Het is lang geleden dat Sparta binnen de snorfietsverkooplijst te vinden was. Eind jaren tachtig en in de jaren negentig voerde het Apeldoornse merk de ranglijst zelfs jarenlang aan met de Spartamet die toen nog met het Sachs 30cc motortje was uitgevoerd. In die tijd produceerde Sparta jaarlijks rond de 20.000 Spartamet’s. Wellicht gaat de tegenwoordig elektrisch aangedreven Spartamet deze tijden doen herleven.

Verkoopscore en marktaandeel

De eerste verkopen (en kentekening) van de twee Sparta speed pedelecs duiden erop dat er veel belangstelling voor is. Met een verkoopscore tot en met mei van 323 stuks komt Sparta aan een marktaandeel van 1.74% binnen de totale snorfietsverkoop van 18.534 stuks tot en met mei. Overigens zijn de twee speed pedelecs bepaald niet de goedkoopste e-bikes van Sparta. De ION E-Speed staat met een vanaf prijs van € 2.599 op de prijslijst en de ION Spartamet voor € 3.199.

Meer speed pedelecs

Naast Sparta komt in het VWE overzicht, dat de 25 grootste merken qua verkoop snorfietsen geeft, tot en met mei 2014 ook Riese & Müller voor. Van dit Duitse merk werden er 214 speed pedelec modellen verkocht binnen de genoemde periode. Meer over de verkopen snorfietsen en bromfietsen tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar vindt u elders in deze nieuwsbrief.

Reageer op dit artikel