artikel

NuVinci lanceert H/Sync

Fietsen

NuVinci lanceert H/Sync
NuVinci's H/Sync verschilt van de Harmony door de toepassing van CAN-bus communicatietechnologie.

Fallbrook Technologies heeft de introductie van de volgende generatie NuVinci automatische traploze versnelling aangekondigd. Die gaat H/Sync heten. Het verschil met NuVinci Harmony is de toepassing van de CAN-bus communicatiestandaard. Daardoor is er geen aparte schakelunit meer nodig op het stuur.

Met H/Sync wordt het schakelen direct geïntegreerd in de user interface van het e-bike aandrijfsysteem. Hiermee kunnen ook nog andere functionaliteiten worden geïntegreerd. De CAN-bus technologie optimaliseert de communicatie tussen twee elektronische componenten. Door gebruik te maken van CAN-bus technologie zijn er minder draden en connectoren nodig om een kabelset in een voertuig in te bouwen.

Moeiteloos communiceren

H/Sync is een zogenoemd ‘platform’ product, wat betekent dat die door meerdere partijen kan worden gebruikt. In eerste instantie wordt H/Sync geïntroduceerd in combinatie met Bosch en e-bikefabrikanten die de nieuwe technologie op hun 2015-modellen specificeren. In het verleden zorgde de integratie van verschillende elektronische componenten (of van verschillende leveranciers) nog wel eens voor problemen in het communiceren met elkaar, met de CAN-bus technologie is dat opgelost.

Reageer op dit artikel