artikel

ElektrischeFiets-Testdag heeft groeipotentie

Fietsen

ElektrischeFiets-Testdag heeft groeipotentie
De ElektrischeFiets-Testdag heeft de potentie om door te kunnen groeien naar een serieus consumentenevenement.

De eerste editie van de ElektrischeFiets-Testdag heeft laten zien door te kunnen groeien naar een serieus consumentenevenement. Initiatiefnemer Frank Balfoort toonde zich tevreden met de 2.175 bezoekers van deze pilotversie.

Met ongeveer 25 exposanten, waaronder grote merken als Gazelle, Sparta, Giant, Trek, QWIC, Riese & Müller en Flyer maar ook nieuwkomers als Votani, Klever en Bizobike, had de bezoekende consument meer dan voldoende uit te testen op een parcours bij de Pettelaarse Schans. Voor de deelnemers waren er ook workshops over Aankoopadvies (Tweewieler Academy) en Veilig Rijden (Fietsersbond).

Pilotversie

De weergoden waren Balfoort gunstig gestemd op de eerste zondag van juni. Exposanten waren redelijk tevreden. Hoewel Balfoort met de telling van het aantal bezoekers uiteindelijk op ruim tweeduizend uit kwam, was iedereen het er over eens dat het best drukker had mogen zijn. “Hoewel je nu wel alle tijd hebt om de mensen goed voor te lichten,” merkte een exposant op. De exposanten waren tevreden over de opzet en de organisatie van het evenement, maar Balfoort erkent dat er dingen voor verbetering vatbaar zijn. “Maar daarvoor was deze pilotversie ook bedoeld. Het is in drie maanden tijd opgezet en als ik dan het eindresultaat zie, ben ik zeker niet ontevreden.”

Libelle-dag

Volgens Balfoort heeft het evenement dan ook zeker groeipotentie. “Ik wil het gaan uitrollen over Nederland en op meer plaatsen gaan organiseren. Daarbij zoek ik nog samenwerking met een interessante marktpartij, waarmee we het gezamenlijk naar een hoger niveau willen tillen.” Balfoort heeft een opzet voor ogen, die breder is dan alleen het testen van fietsen. “Kijk eens wat er allemaal mogelijk is op de Libelle dagen. Naar zo’n soort evenement wil ik met de ElektrischeFiets-Testdag doorgroeien.”

Reageer op dit artikel