artikel

S-pedelec rukt op in snorfietscijfers

Fietsen

S-pedelec rukt op in snorfietscijfers
Riese&Müller, hier met snorfietskenteken, staat in het eerste kwartaal van 2014 op 82 registraties, tegenover 82 in heel 2013.

In de Kerncijfers Tweewielers, uitgegeven door BOVAG en RAI Vereniging, zijn speed-pedelecs voor het eerst terug te vinden in de cijfers. Bij de Verkopen nieuwe snorfietsen per merk in 2013 zijn in de middenmoot Riese&Müller en Specialized terug te vinden tussen merken als Qwic, Ebretti en Govecs.

Marc van der Elst van VWE, het VWE dat voor RDW onder meer de kentekenregistraties bijhoudt, beaamt dat de verkopen van s-pedelecs, ook wel high speed e-bikes genoemd, groeien. “De verkopen beginnen inderdaad op gang te komen. Dat zien we terug in de registraties.”

Riese&Müller in eerste kwartaal zelfde aantal als in heel 2013

Uit de VWE-cijfers 2014 blijkt dat tot en met april 2014 Riese&Müller nu al op 82 registraties staat tegenover 82 in heel 2013, met maar liefst 57 geregistreerde s-pedelecs alleen al in de maand april! Specialized staat in het eerste kwartaal op 30, tegenover 66 in heel 2013. Speed-pedelecs vallen in de categorie snorfietsen.

Werkelijke aantallen hoger

Bij het RDW denken ze overigens dat de werkelijke aantallen verkochte s-pedelecs waarschijnlijk hoger liggen. Een woordvoerder: “Er zijn signalen dat deze voertuigen gewoon als fiets worden verkocht en rondrijden zonder registratie en kenteken. Daar hebben we geen zicht op, waardoor we niet exact weten hoeveel s-pedelecs er momenteel rondrijden.”

Groei snorfietsenverkoop

Het eerste kwartaal van 2014 is sowieso gunstig geweest voor de snorfietsverkopen. In de eerste vier maanden vertoonde deze categorie een groei van bijna 14 procent. Binnen deze categorie is de aantrekkende groei in nieuwverkopen van e-scooters opvallend.

Reageer op dit artikel