artikel

Roetz genomineerd voor Triodos Hart-Hoofdprijs

Fietsen

Roetz genomineerd voor Triodos Hart-Hoofdprijs
Mark Groot Wassink van Roetz Bikes (rechts op de foto) hier na het winnen van de Eurobike Award in 2013.

Roetz Bikes is genomineerd voor de Triodos Hart-Hoofdprijs 2014. Dit is een prijs voor vernieuwend duurzaam ondernemerschap. Roetz vertegenwoordigt de fietsindustrie bij deze wedstrijd en laat zien dat er ook in deze industrie aandacht is voor duurzame productie.

Voor de Hart-Hoofdprijs, die Triodos Bank ook dit jaar weer uitreikt, zijn negen vernieuwende en inspirerende ondernemers, gefinancierd door Triodos Bank, genomineerd. Ondernemers die ondernemen met hun hart en hun hoofd en zo een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. De Hart-Hoofdprijs wordt uitgereikt op 20 mei 2014 . De winnaar van de Hart-Hoofdprijs wint een bedrag van € 10.000,- om zijn onderneming verder te ontwikkelen.

Publiek bepaalt de winnaar

De winnaar wordt bepaald door het aantal publieksstemmen. Op vrijdag 16 mei sluit de stemming, en Roetz Bikes staat er goed voor. Ze staan in de top 3, en de verschillen zijn erg klein.

Aandacht voor lokale productie

Mark Groot Wassink, medeoprichter van Roetz Bikes: “Ik denk dat we met Roetz een mooi tegengeluid kunnen zijn tegenover de tv-uitzending van de Rekenkamer afgelopen week. Deze nominatie laat zien dat duurzaamheid, transparantie en aandacht voor lokale productie zeer actueel is.” Roetz-Bikes won in 2013 een Eurobike Award in de categorie Urban – Bike. De award ging naar het model Vigour. Dit is een sportieve stadsfiets die is geïnspireerd op een klassieke halfrenner uit het begin van de vorige eeuw.

Reageer op dit artikel