artikel

Racefietsen voor vrouwen bij Trek

Fietsen

Racefietsen voor vrouwen bij Trek
Een geheel nieuwe endurance racefiets voor dames is de Silque.

Trek komt per direct met twee nieuwe racemodellen voor dames in een groeiende markt. Het dameswielrennen wordt steeds populairder en Trek speelt hierop in met de vernieuwde aluminium Lexa en een geheel nieuw ontwikkelde carbon racer, de Silque.

De nieuwe modellen vallen onder de WSD-lijn. WSD staat voor Women’s Specific Design, gebouwd door vrouwen vóór vrouwen. Lexa is de best verkochte WSD racefiets van Trek en dat is niet voor niets. Het is een lichte, snelle aluminium damesracefiets met een stabiel, comfortabel en zeker rijgevoel. Trek heeft deze racefiets verder verbeterd. De Lexa heeft een geheel nieuw Alpha aluminium frame met verfijnde, lichtere buizen en voldoende ruimte voor comfortabele 700x25c banden. Ook zijn alle nieuwe Lexa modellen nu voorzien van een carbon voorvork voor meer comfort en betere stuurprestaties.

Meer beenvrijheid

Deze nieuwe generatie van de Lexa heeft een nieuwe aangepaste WSD geometrie met een duidelijk kortere zitbuis waardoor er meer beenvrijheid is. Door een grotere balhoofdhoek is de rijstabiliteit toegenomen en zit de fiets ook nog eens comfortabel. De Lexa is verkrijgbaar in 3 modellen; Lexa, Lexa S en Lexa SL. De maatvoering loopt van een 47 cm tot aan een 56 cm. Alle modellen zijn nu direct uit voorraad leverbaar. Lexa adviesverkoopprijs € 699,-, Lexa S adviesverkoopprijs € 899,-, Lexa SLX adviesverkoopprijs € 999,-.

Nieuw model Silque

Een geheel nieuwe endurance racefiets voor dames is de Silque. Deze zorgt voor een perfecte balans tussen souplesse en kracht. De Silque is uitgevoerd met de Isospeed decoupler van Trek die zorgt voor meer verticale flexibiliteit zodat je sterker en langer rijdt. De geometrie van de Silque is geheel nieuw ontworpen en hierbij is gebruikgemaakt van de laatste frame innovaties van Trek. Het maat specifieke ride-tuned OCLV carbonframe brengt de rijder in een positie om kracht om te zetten in snellere en stabielere ritten. De innovatieve ‘ontkoppelaar’ isoleert de zitbuis van de rest van het frame.

Project One: De Silque is direct leverbaar in drie verschillen de modellen. Een vierde model, de Silque S, laat nog even op zich wachten en zal dit najaar leverbaar zijn. De Silque lijn wordt afgesloten met de Silque SSL, die als Project One model beschikbaar komt. Silque en Silque S adviesverkoopprijs € 1.699,-,  Silque SL adviesverkoopprijs € 2.499,-, Silque SLX adviesverkoopprijs € 3.499,-.

Reageer op dit artikel