artikel

Landelijke MTB-testdag op 31 mei

Fietsen

Landelijke MTB-testdag op 31 mei
Op 20, 26 en 27 september organiseert wielersportbond NTFU de Start2Bike Testdagen waarbij men kennis kan maken met de mountainbikesport.

Mountainbikeblad Bikefreak Magazine organiseert in samenwerking met mountainbikemerken een landelijke testdag op 31 mei. Tijdens deze de MTB-testdag krijgen bezoekers de kans om nagenoeg alle 2014-topmountainbikes van de meest populaire fietsmerken uit te proberen.

Voor abonnees van Bikefreak Magazine is de landelijke MTB-Testdag helemaal gratis. Voor deelnemers die geen abonnee zijn, geldt dat ze uiteraard ook welkom zijn, maar dan € 10,- betalen. Op zaterdag 31 mei staan ruim 100 mountainbikes (model 2014) een volle dag voor bezoekers klaar. Van Bulls tot Trek, van Canyon tot Specialized. Watt e denken van een testrit op de Specialized Epic, Cube Stereo, Trek Superfly, Merida Big Nine, Ghost HTX Lector, Bulls Wild Flow of de Canyon

Lux. Bovendien zijn er 11 verschillende fietsmerken met hun topmodellen en informatiestands aanwezig.

Mooi testrondje

De testronde is de vaste mountainbikeroute van Dorst (nabij Breda, Noord-Brabant). De uitdagende testronde, met een lengte van bijna 10 kilometer singletrail, heeft alles in zich om een testfiets op zijn rijeigenschappen te kunnen beoordelen. Ontelbare bochten, aantrekkelijke heuveltjes, spannende afdalingen en een aantal plekken om écht gas te kunnen geven. Geen vervelende plassen, modder of andere narigheden, maar een mooie droge zandondergrond én een uitstekend onderhouden MTB-parcours. De ronde kan tijdens de testdag meerdere malen worden gereden, steeds met een andere testfiets.

Programma

09.45 uur aankomst
09.45 uur aanmelding + legitimatie d.m.v. paspoort / ID-kaart
10.00 uur testritten in de ochtend
12.30 uur middagpauze / lunch
13.00 uur testritten in de middag
16.00 uur einde testdag / uitreiking infopakket

Mountainbike van het jaar

Na afloop van iedere testrit kun je op je persoonlijke testformulier de mountainbike snel en eenvoudig beoordelen door middel van een puntensysteem. Aan het einde van de dag worden alle testformulieren verzameld, de punten opgeteld en verwerkt tot een uitslag, die wordt bekendgemaakt op de website en Facebookpagina van Bikefreak Magazine. De populairste mountainbike van de landelijke testdag wordt uitgeroepen tot ‘Mountainbike van het

Jaar 2014′. Alle testrijders van 31 mei maken kans om de mountainbike van het jaar te winnen.

Reageer op dit artikel