artikel

In ‘De Rekenkamer’: Wat kost een fiets?

Fietsen

In ‘De Rekenkamer’: Wat kost een fiets?
In KVW: De Rekenkamer laat presentator Tom Roes een nieuwe omafiets volledig uit elkaar halen om te kijken hoeveel onderdelen de consument krijgt voor 250 euro.

Het programma KVW: De Rekenkamer van de KRO is vanavond, donderdag 8 mei, helemaal gewijd aan de fiets, meer specifiek; de kosten om een fiets te produceren. In deze aflevering van De Rekenkamer is te zien wat een fiets kost en hoeveel kilometer de onderdelen moeten afleggen voordat de fiets gaat rijden.

In het programma laat presentator Tom Roes een nieuwe omafiets volledig uit elkaar halen om te kijken hoeveel onderdelen de consument krijgt voor 250 euro en wat deze onderdelen waard zijn. Hij komt daarbij tot de ontdekking dat de onderdelen van deze omafiets al meer kilometers hebben afgelegd dan de fiets zelf ooit gaat maken, terwijl de prijs voor de fiets juist heel erg laag ligt.

Op bezoek bij Widek

Marijn Frank bezoekt in het KRO-programma een van de weinige fabrieken in Nederland waar nog een echt fietsonderdeel gemaakt wordt: de fietsbel, namelijk Widek BV in Krimpen aan de IJssel. De reportster onderwerpt een Nederlandse en Chinese bel aan een ‘crashtest’ om uit te vinden welke bel het best tegen een stootje kan.

De aflevering van KVW: De Rekenkamer over de kostprijs van een fiets is donderdag 8 mei om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Reageer op dit artikel