artikel

Elektrische fietsen testen

Fietsen

Elektrische fietsen testen
Voor consumenten worden steeds meer testdagen voor e-bikes georganiseerd.

Voor consumenten worden steeds meer testdagen voor e-bikes georganiseerd. Een van deze initiatieven is de ElektrischeFiets-Testdag die op 1 juni 2014 in ’s-Hertogenbosch wordt gehouden. Deze ElektrischeFiets-Testdag is de kick-off van een reeks georganiseerde testdagen door het land heen.

Het is de bedoeling dat volgend seizoen op meerdere dagen en in meerdere steden de ElektrischeFiets-Testdag zal plaatsvinden. ElektrischeFiets-Testdag pakt het groots aan. Ruim 30 elektrische fiets merken bieden bezoekers de mogelijkheid aankoopadvies in te winnen bij de experts en de nieuwste elektrische fietsen uit te proberen op een speciaal ingericht testparcours. Ook worden er ‘Aankoopadvies workshops’ en ‘Veilig Fietsen trainingen’ gegeven.

Pettelaarse Schans

De locatie op 1 juni is de Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch. Dit is een outdoor A-locatie direct gelegen aan de A2. Deze zal worden omgebouwd voor het ElektrischeFiets-Testdag event. Organisator Frank Balfoort: “Alle grote merken willen wij vertegenwoordigd zien. Dit biedt consumenten de gelegenheid om naast hun online research kennis te maken met de merkexperts, elektrische fietsen in de praktijk te kunnen testen en de juiste aankoopkeuze te maken. Het testparcours van 1.000 meter bevat een helling van acht procent, waardoor de consument het gemak van het elektrische fietsen optimaal kan beleven.”

Workshops over veiligheid en koopadvies

Hij vervolgt: “Niet alleen het testen, maar ook de kennis over de elektrische fietsen is in onze ogen belangrijk om tot een juiste keuze te komen. In samenwerking met de Tweewieler Academy onder leiding van Roel Postma is er een workshop te volgen over ‘ E-Bike Techniek & Koopadvies’. Deze kennis kan de consument meenemen bij het proefrijden om tot een doordachte keuze te komen.”

Reageer op dit artikel