artikel

Designfiets zonder naven

Fietsen

Designfiets zonder naven

De Italiaanse ontwerper Gainluca Sada heeft een zeer opvallende fiets ontworpen. Het prototype heeft wielen zonder naven en is opvouwbaar tot het formaat van een opgevouwen paraplu. Of de fiets ook comfortabel fietst, is de vraag, maar dat het een baanbrekend design is, staat buiten kijf.

De ‘parapluvouwfiets’ zou handig zijn voor forenzen die er hun laatste kilometer vanaf trein of metro naar huis mee zou kunnen afleggen. Ook voor kleinbehuisden is het een mooie oplossing omdat de fiets in opgevouwen toestand zo weinig ruimte inneemt.

Zware wielen

Er zit wel een nadeel aan de naafloze wielen; deze zijn, door het ontbreken van spaken, erg zwaar. Snel optrekken, is er met deze fiets dus niet bij. Maar dat zal geen obstakel zijn voor liefhebbers van een designfiets bij uitstek.
De ‘parapluvouwfiets’ wordt beschreven op Airows.

Reageer op dit artikel