artikel

Qwic wint Red Dot award

Fietsen

Qwic wint Red Dot award
De Qwic A2.1 e-bike heeft de prestigieuze Red Dot Award 2014 gewonnen.

De Qwic A2.1 e-bike heeft de prestigieuze Red Dot Award 2014 gewonnen. De stoere elektrische fiets kreeg de hoogste waardering toebedeeld in de categorie Outdoor, Leisure & Sports. De 40-koppige jury was onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp en beloonde dit met de internationaal erkende designprijs: Red Dot Product Design 2014.

De Qwic A2.1 heeft geen kabels rondom het stuur, maar de berijder kan er dankzij de automatische versnelling makkelijk hoge snelheden mee halen. Deze keuze qua design maakt de Qwic A2.1  tot een robuuste, comfortabele e-bike die minimaal onderhoud nodig heeft. Ook de design open kettingkast die de ketting op de juiste plekken omsluit, draagt bij aan het vrijwel onderhoudsvrije concept.

Details in design

Verder vallen bij de A2.1 designdetails op. Zoals de stoere ballonbanden, design voorrek en het tot in detail verfraaide ontwerp met onder andere ingelegde logo’s van verchroomd en geborsteld messing. Dankzij de smooth welded lasnaden komt de strakke lijnvoering extra goed tot zijn recht.

Naar hoger niveau

Dit alles heeft geresulteerd in de prestigieuze Red Dot Design Award 2014. “De goede reviews en feedback van de afgelopen jaren hebben ons gestimuleerd om onze elektrische fietsen naar een hoger niveau te tillen. Dan is het extra fijn als een internationale erkenning in de vorm van de Red Dot Award wordt toegekend,” aldus Taco Anema, een van de oprichters van Qwic.

Reageer op dit artikel