artikel

Cube ‘e-cademy’ 5 en 6 mei

Fietsen

Cube ‘e-cademy’ 5 en 6 mei
Deelnemers aan de Cube e-cademy krijgen als eerste een sneak peak op de nieuwe Nyon 2015 Bosch-computer.

Op maandag 5 mei en dinsdag 6 mei 2014 wordt in Capelle aan den IJssel de eerste Cube e-cademy gehouden. Op deze dagen zullen onder meer de highlights uit de collectie worden behandeld, zoals het nieuwe Cube Stereo Hybrid platform en de nieuw toegevoegde Cube Hybrid GTS en ULS series met Bosch-computer Nyon.

Carola Noordermeer, marketeer One Way Bike Industry: “Wij zijn ervan overtuigd dat de Cube hybrids met Bosch-aandrijving een geheel nieuw publiek in de markt zullen aanspreken. Deelnemers aan de Cube e-cademy krijgen als eerste een sneak peak op de nieuwe Nyon (2015 Bosch computer) en er zullen Nyon samples aanwezig zijn. En natuurlijk is op deze dag de volledige Cube e-bike range als testbikes beschikbaar. Men kan naar wens elke e-bike uitproberen.”

Bosch-specialisten aanwezig

Tijdens de e-cademy zullen specialisten van Bosch aanwezig zijn. Alle deelnemers van de Cube e-Academy ontvangen na afloop van de cursus een Bosch-certificaat.

Data en tijden

De Cube e-cademy wordt op de volgende data georganiseerd: zaterdag 5 mei 2014 en zondag 6 mei 2014. De e-cademy duurt een dag en is inclusief lunch. De cursus is bedoeld voor dealers en hun medewerkers.
Opgeven voor de Cube e-cademy is mogelijk via de eigen Cube accountmanager of via marketing@cube-bikes.nl. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Voor meer informatie kunt bellen naar 010 340 3504 of mailen naar marketing@cube-bikes.nl.

Bosch Nyon; kaart met actieradius

De Nyon, die de Red Dot Award heeft ontvangen voor zijn design (ontwerp), beschikt over vijf assistentieniveaus in plaats van de huidige vier, die individueel zijn in te stellen door de fietser. De gps-functies worden zowel in 2D als 3D weergegeven op het LCD-scherm van 4,3″ (10,9 cm) en laten ook toe om op een kaart een actieradius weer te geven in functie van de resterende capaciteit van de batterij (gebaseerd op de info van Wiki Open Street Map). Deze actieradius zal dus geen perfecte cirkel zijn, maar een vlak met een grillige omlijning.

Nog veel meer informatie

Het scherm geeft ook het uur weer, de afstand die je scheidt van het volgende kruispunt (als je een gedownload parcours volgt), de toekomstige richtingsverandering op de exacte vorm van het volgende kruispunt, een kompas en het verwachte tijdstip van aankomst. Men kan er zijn parkoersen op registreren en alle gegevens die ermee samenhangen bekijken (km, hoogtemeters, snelheid), of een nieuwe uitstap plannen op de kaart via de computer en vervolgens dit nieuwe parkoers downloaden op de Nyon.

Hartslag en calorieënmeter

De Nyon is verbonden aan een borstriem die de hartslag meet en de computer geeft nog vele andere gegevens weer, zoals trapsnelheid, verbruikte calorieën en de actuele, gemiddelde en maximale snelheid. Hij kan via Bluethooth verbonden worden met een smartphone en de Nyon waarschuwt je meteen bij een ontvangen sms en speelt de webradio te luisteren of muziekbibliotheek. De afzonderlijke bediening op het stuur heeft een ‘blader’functie voor de smartphone, maar de berichten kunnen om veiligheidsredenen enkel gelezen worden bij stilstand. Men kan de layout van het scherm wijzigen, net zoals de assistentieniveaus. Het scherm is makkelijk leesbaar bij alle lichtomstandigheden door zijn ‘transreflective’ technologie.

Intuvia-scherm

De Nyon heeft momenteel een Intuvia-scherm en een USB-poort om de smartphone te voeden en te herladen via de Bosch-batterij. Andere app’s, functies en updates volgen later via het portaal van Bosch. Meer info en video’s op www.bosch-ebike.de.

Reageer op dit artikel