artikel

Merida pakt uit op Mallorca

Fietsen

Merida pakt uit op Mallorca
Peter Koperdraad, directeur Merida Benelux, nodigt elk jaar zo’n 10 tot 15 dealers uit om het indrukwekkende media event op Mallorca bij te wonen.

Het jaarlijkse Merida Press Camp vond afgelopen week en weekend plaats op zonnig Mallorca. Hier worden de teams gepresenteerd. Van oudsher het Merida-Multivan MTB team met Wereldkampioene Gunn-Rita Dahle, en sinds vorig jaar ook het Lampre-Merida team, nu met Wereldkampioen Rui Costa. Ook de teamfietsen voor het komende sportseizoen krijgen uitgebreid aandacht.

Aan het press camp nemen zo’n 350 mensen deel. Een gemêleerd gezelschap bestaande uit journalisten en dealers afkomstig uit vrijwel alle Europese landen. Van overzee is traditioneel het management van Merida uit Taiwan aanwezig. Ook componentenleveranciers leveren hun aandeel in de persconferenties.

Focus op aerodynamica

De nadruk in vernieuwing bij de Lampre-Merida teamfietsen voor op de weg ligt op aerodynamica. Zoals werd uitgelegd door een ingenieur van het Merida hoofdkantoor in Duitsland, levert aerodynamica veel meer snelheidswinst op dan gewichtsbesparing. Het gaat dan wel om snelheden boven de 35 kilometer per uur. De nieuwe lijn wegfietsen heet Reacto. Overigens blijven de Scultura’s ook in het program, voor de recreatieve fietser.

Zitpositie

Uitgebreide windtunneltests hebben het R&D team van Merida doen besluiten een andere zitpositie voor wielrenners te nemen als uitgangspunt voor het frame. Met een hoger balhoofd en langere bovenbuis komt de renner wat hoger en met een plattere rug te zitten. Ook de hoofdpositie verandert hierdoor, en dit geeft een vloeiender luchtstroom en dus snellere tijden.

Rotor Q-rings

Ook nieuw en opzienbarend is dat op de Merida teamfietsen de licht ovalen Rotor-kettingbladen worden gemonteerd. Optioneel voor de renners van het Lampre-team overigens, maar er werd verteld dat van de pakweg 20 profs er 16 met Rotor rijden. Een heel mooie tool van Rotor is hun Rotor Power Racer mate systeem, waarmee de fanatieke fietser de eigen output kan testen, per been. Een heel nauwkeurig en informatief systeem dat voor zo’n € 1.600,- is aan te schaffen.

Merida Benelux

Peter Koperdraad van Merida Benelux was natuurlijk ook aanwezig bij het press camp. Elk jaar nodigt hij zo’n 10 tot 15 dealers uit om het indrukwekkende media event bij te wonen. En het is een prachtige gelegenheid voor dealers om de nieuwe modellen alvast te beproeven op de kronkelige wegen van Mallorca.

Reageer op dit artikel