artikel

Koga introduceert F3 Nexus

Fietsen

Koga introduceert F3 Nexus
Kenmerkend voor het Koga F3 concept is het frame waarbij ronde vormen afgewisseld worden met scherpe lijnen.

Koga introduceert dit weekend op de Fiets en Wandelbeurs/FietsVAK een nieuw F3 model met een Shimano Nexus Premium 8-speed naafversnelling. Deze F3 N3.0 sluit uitstekend aan op de eisen van de Nederlandse markt wat functionaliteit, integratie en design betreft.

Kenmerkend voor het Koga  F3 concept is het frame waarbij ronde vormen afgewisseld worden met scherpe lijnen, uitgevoerd in een stijlvol ontwerp in mat beige met zwarte accenten (damesmodel). Voor het herenmodel is gekozen voor een design in mat zwart met beige details. De achterdrager is elegant gemonteerd door middel van een verborgen constructie aan de onderzijde van het spatbord. Een kenmerkend detail is ook de kabel voor de achterverlichting, die volledig door het frame en door de achterdrager wordt geleid.

Zeer complete fiets

De fiets is afgemonteerd met onder meer een luxe en comfortabele Koga  Feathershock verende voorvork, een SRAM naafdynamo en een Trelock LED-koplamp (25 Lux) met standlichtfunctie. De robuuste wielen hebben hoge velgen en brede banden (42 mm) met uitstekende lekbescherming en zeer goede roleigenschappen.

Red Dot Design Award

Het ontwerp van het Koga  F3 fietsconcept werd al beloond met de Red Dot Design Award 2013 en met de iF Product Design Award 2014. Bovendien is de Koga  F3 2.1 (met Shimano Deore groep en 30 versnellingen) genomineerd voor de titel ‘Fiets van het Jaar’. De bekendmaking en prijsuitreiking vinden vandaag, vrijdag 28 februari plaats, in RAI Amsterdam.

Reageer op dit artikel