artikel

Buycycle stelt vier nieuwe merken voor op FietsVAK

Fietsen

Buycycle stelt vier nieuwe merken voor op FietsVAK
Damesmodel van Anita Cicli,een retro-stadsfietsenmerk met stijlvolle fixie en gracieuze damesfietsen.

Buycycle, de leverancier van Matra en Gocycle uit Rotterdam gaat de Nederlandse fietsenmarkt verrijken met vier tot op heden onbekende merken. Dat is het Indonesische merk Polygon, de Italiaanse merken Duedipicche (2DP) Anita Cicli, en het Engelse kinderfietsenmerk Frog Bikes.

Het eerste merk, Polygon, komt uit Indonesië en brengt een complete lijn racefietsen en mountainbikes voor zowel recreanten als professionals. Polygon is marktleider in Azië in de Sports en Leisure tak. Als een van de weinige merken ter wereld  beschikken zij over een eigen fabriek, waar ze elk aspect van de productie van hun fietsen zelf beheersen. Polygon is een merk dat met zijn Pro-teams inmiddels ook zijn sporen in menige wedstrijd op het Europese continent heeft verdiend. Eigenaar van Buycycle Fabian Hardjoprajitno over Polygon: “Wij denken dat er nog ruimte genoeg is voor een merk dat alle karakteristieken van een topmerk bezit en aantrekkelijke prijzen voor de dealers hanteert. Onze overtuiging is dat we in weinig tijd een aanzienlijk marktaandeel kunnen veroveren.”

Duedipicche (2DP) en Anita Cicli

Twee andere merken richten zich op de Urban en Lifestyle categorie. Afkomstig van de Italiaanse fietsenbouwer Alpina zijn dat de merken Duedipicche (2DP) en Anita Cicli. Duedipicche onderscheidt zich door afwijkende framedesigns en kleurgebruik. Unieke componenten worden afgewisseld met verrassende features als dubbele koplampen, dit alles doorspekt met een dikke retro-knipoog. Anita Cicli is een volwaardig retro-stadsfietsenmerk. Van een stijlvolle fixie tot een gracieuze damesfiets, alle disciplines die je in het straatbeeld ziet zijn beschikbaar in het aanbod van Anita.

Frog Bikes

Het vierde merk tenslotte is Frog Bikes, een kleine Britse fabrikant van kinderfietsen. Dit zijn geen gewone kinderfietsen, maar lichtgewicht, sportieve fietsen, vervaardigd uit aluminium en beschikbaar in verschillende kleuren. De combinatie van solide afwerking en een lichtgewicht frame (ongeveer 9 kilo) zorgen voor de ideale fiets om zorgeloos mee buiten te spelen en veilig naar school te fietsen. Hardjoprajitno: “Met deze nieuwe merken zijn we in staat een volledig portfolio aan te bieden aan onze dealers. We zijn heel blij dat we aan de ene kant van het spectrum de innovatieve, high-tech Gocycle hebben en aan de andere kant een statige vintagefiets of speelse, solide kinderfiets kunnen leveren!”

Te zien op FietsVAK

Alle vier de merken zijn vertegenwoordigd op FietsVAK van 1 tot en met 4 maart in RAI Amsterdam in de stand van Buycycle, standnummer 08-522.

Reageer op dit artikel