artikel

Trek neemt Electra over

Fietsen

Trek neemt Electra over
Electra president Skip Hess, hier op de foto met Nicola Bowen, marketing manager Europa: "Het partnership met Trek zal ons de middelen geven om Electra als merk substantieel te laten groeien."

Trek Bicycles, met de thuisbasis in Waterloo USA, heeft Electra Bicycle Company overgenomen. Hiermee combineren twee bekende merken zich. Trek is een van de grootste fietsenleveranciers met name op sportief gebied, Electra is een bekende naam op gebied van lifestyle fietsen. Voor Electra is dit een mooie stap, het kan gebruikmaken van zowel de logistieke faciliteiten van Trek als het commerciële netwerk, waardoor het lifestyle merk substantieel kan groeien.

Trek president John Burke licht de keus van zijn merk toe. “Electra als merk heb ik altijd al bewonderd. Skip Hess en zijn team hebben ongelooflijk mooie dingen gedaan met weinig middelen. Door het merk bij ons te incorporeren, is er veel meer mogelijk op het gebied van financiën, toelevering van componenten, distributie, en sales support. Dat zal het merk Electra ondersteunen in de stap naar een hoger niveau van verkoopresultaten, en tegelijkertijd kunnen ze binnen deze constructie hun eigen productontwikkeling en marketing blijven doen.”

Substantiële groei Electra

Electra president Skip Hess is zeer enthousiast over het partnership met Trek Bicycles. “Het zal ons de middelen geven om Electra als merk substantieel te laten groeien, zodat wereldwijd nog meer mensen onze lifestyle kunnen beleven.”
Electra blijft voorlopig vanuit het huidige hoofdkantoor in Vista, Californië, worden aangestuurd, zowel qua organisatie als voor alle marketingactiviteiten.

Reageer op dit artikel