artikel

Specialized niet op Eurobike

Fietsen

Specialized niet op Eurobike
In de rij voor Specialized op de Eurobike Demo Day. Ook hier zal het sportmerk ontbreken.

Na Trek Bicycle is Specialized het tweede wereldmerk dat niet meer op de Eurobike te zien zal zijn. Trek is sinds twee jaar de grote afwezige. Het was de vraag of er meer exposanten zouden volgend, en misschien is met het vertrek van Specialized nu daadwerkelijk een trend ingezet.

Evenals Trek, wil Specialized nog meer op zijn dealers focussen met een gericht dealer event. John Glett, Market Leader Specialized Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk: “Vandaag de dag leggen we meer en meer focus op het voldoen aan de verwachtingen van fietsers en dealers, wat ertoe heeft geleid dat we besloten hebben ons Dealer Event verder uit te breiden en niet meer deel te nemen aan Eurobike.”

Investeren in relatie met dealers

Specialized ontwikkelt al veertig jaar innovatieve producten voor gepassioneerde fietsers en de werkt met de beste full-service dealers. Glett: “Specialized is nu nog meer in staat om te investeren in hun relatie met fietsers en dealers. “We willen de mogelijkheid hebben om onze dealers nog meer service te bieden, door ze al in een vroeg stadium kennis te laten maken met onze nieuwe producten en ze deze producten zelfs te laten ervaren in een aantrekkelijke omgeving onder de beste testcondities. Of het nu gaat om het rijden op de weg of in het bos, we geloven dat er geen betere manier is om onze dealers kennis te laten maken met onze producten, dan ze deze zelf te laten ervaren! Ons Dealer Event geeft ons de mogelijkheid om de dealer en de daadwerkelijke rijervaringen voorop te stellen.”

Uitbreiding Specialized Dealer Event

Dat betekent dat het Specialized Dealer Event —de jaarlijkse productpresentatie— verder uitgebreid zal worden, om zo te voldoen aan de groeiende verwachtingen van de dealers en rijders. In plaats van focussen op Eurobike, zal Specialized investeren in zijn ‘Test the Best’ evenementen en grote Specialized fietsevenementen. Testen, productscholing, vraag-en-antwoordsessies en een echte fietscommunity bouwen zijn belangrijke onderdelen van de Specialized Demo Events. Zo wil Specialized deze evenementen nog waardevoller te maken voor zijn dealers en consumenten in de komende jaren.

Reageer op dit artikel