artikel

Shimano STEPS ook met voorwielmotor

Fietsen

Shimano STEPS ook met voorwielmotor
Het middenmotorsysteem Shimano STEPS met zal worden gemonteerd op modeljaar 2015 e-bikes. Daarnaast zal het oorspronkelijke systeem met voorwielmotor ook actief in de markt worden gezet. Dat zal echter pas later gebeuren.

Uitspraken van Shimano President Yozo Shimano maken duidelijk dat het nieuwe STEPS e-bikesysteem met middenmotor, waarvan tweewieler.nl deze week de eerste foto’s publiceerde, niet op zichzelf zal staan. Integendeel, de Shimano President gaf aan dat het eerder gelanceerde Shimano STEPS-systeem met voorwielmotor, dat in 2010 op de markt kwam, gewoon doorontwikkeld zal blijven worden en in de markt wordt gezet naast het nieuwe systeem.

Yozo Shimano deed zijn uitspraken over het STEPS systeem in Cycle Press. Hij stelt: “Wat ons oorspronkelijk gelanceerde e-bikesysteem met voorwielmotor betreft, het is niet de bedoeling dat het nieuwe STEPS e-bikesysteem met middenmotor dit gaat vervangen. Het systeem met voorwielmotor gaat op termijn gevoerd worden naast het middenmotorsysteem.” Dit geeft aan dat Shimano van plan is om een serie e-bike aandrijfsystemen op de markt te brengen.

Prijspositie STEPS

In Cycle Press gaf Yozo Shimano eveneens een prijsindicatie voor het nieuwe STEPS middenmotorsysteem. “Hoewel ik nog niets officieel kan melden over de prijs, is het wel duidelijk dat dit een aantrekkelijker prijsstelling zal worden dan het eerste STEPS systeem met voorwielmotor.” Met het oorspronkelijke STEPS e-bikesysteem mikte Shimano op OEM modeljaar 2011 en was bedoeld voor modellen in een prijscategorie van meer dan € 2.000,-.

Reageer op dit artikel