artikel

Eerste dealermeeting EQ-Bikes

Fietsen

Eerste dealermeeting EQ-Bikes
René van Wijngaarden nam de algemene presentatie op zich, aangevuld door compagnon Dick van de Steeg

Op 25 november hield EQ-Bikes de allereerste dealershow in zijn vijfjarig bestaan. Locatie voor dit evenement was Hotel Van der Valk in Arnhem, waar ongeveer twintig Nederlandse dealers de nieuwe modellen 2014 te zien kregen.

René van Wijngaarden en Dick van de Steeg zijn de eigenaren van EQ-Bikes. Van de Steeg: “De opzet voor deze dealermeeting was anders dan een reguliere dealershow bij collega’s. Wij hebben voor een dealermeeting gekozen met een meer interactief gehalte. We willen laten zien dat er naar de expertise van de dealer daadwerkelijk geluisterd wordt. Met de geplaatste opmerkingen gaan wij zeker aan de slag. Dergelijke positief bedoelde adviezen mag je gewoonweg niet langs je op laten gaan.”

Dealervisie

De dealers kregen dan ook volop de kans hun mening te uiten over kleuren, over de nieuwe winkeldisplay. Ook kunnen ze aangeven hoe een demomodel er volgens hen uit moet gaan zien. René van Wijngaarden nam de algemene presentatie op zich met af en toe een aanvulling van zijn compagnon. Alle dealers gingen met een tevreden gevoel naar huis en waren goed te spreken over zowel de opzet als de collectie (met een e-bike met middenmotor vanaf €1.799,-) en de strategie waarmee EQ-Bikes seizoen 2014 in wil gaan.

Rust bieden in overvolle markt

Van Wijngaarden: “We willen gewoon rust bieden in de chaotische, overvolle e-bike markt. Je merkt dat een dealer goede kwaliteit geleverd wil, zijn marge vast wil houden, maar vooral netjes geholpen wil worden wanneer er zich een probleem voordoet. De meeste voelen zich toch een nummer bij de grotere merken.”

Nauwere samenwerking met de dealer

EQ-Bikes heeft voor al deze punten een uniek systeem bedacht, waarbij de dealer nauwer met EQ-Bikes gaat samenwerken. Bovendien wordt met slimme marketingideeën en eenvoudige productaanpassingen de kans om exclusief te blijven, vergroot. Van Wijngaarden: “De dealers geven zelf aan waar de kansen liggen. Het is gewoon een kwestie van goed luisteren. Die marktkennis is werkelijk onbetaalbaar.”

Voor de volgende weken staan er nog meer dealermeetings gepland. Aankomende maandag in Loosdrecht en in de week van maandag 9 december in Zwolle. Geïnteresseerd? Mail naar contact@eq-bikes.nl.

Reageer op dit artikel