artikel

Ridley: superlichte X-Night op Bike Motion

Fietsen

Ridley: superlichte X-Night op Bike Motion
Het gewicht van de complete X-Night SuperLight is slechts 6.46 kg en heeft een speciale ultralichte lak om het exclusieve karakter nog verder te benadrukken.

Om de lancering van de 2014 X-Night extra in de verf te zetten, heeft Ridley een speciale fiets in beperkte oplage opgebouwd: de X-Night SuperLight. Het gewicht van de volledige fiets bedraagt slechts 6.46 kg (in maat 52). Het frameset heeft een speciale ultralichte lakking om het exclusieve karakter nog verder te benadrukken.

“Het doel van Ridley was niet om de lichtste cyclocross fiets ter wereld op te bouwen, maar wel om een ontzettend laag gewicht te combineren met de hoge eisen van veldrijders op het gebied van stijfheid en duurzaamheid,” legt commercieel directeur Anthony Kumpen uit. “Daarom hebben we ervoor gekozen om geen exotische en gevaarlijk lichte componenten te gebruiken. De fiets is opgebouwd met onderdelen die hun strepen reeds verdiend hebben in het professionele peloton: de nieuwe Sram Red 22 groep, 4ZA Cirrus Pro componenten, en Zipp 303 Tubular wielen met Continental tubulars. Dit zijn stuk voor stuk onderdelen die goedgekeurd zijn door de UCI, maar gecombineerd met de X-Night SuperLight is het gewicht lager dan de UCI limiet. Dit wil zeggen dat onze klanten een betere fiets kunnen kopen dan degene waar de professionele renners hun wedstrijden op rijden.”

Begin 2014 beschikbaar

De consumentenprijs voor de X-Night SuperLight is € 6.499,- (zonder pedalen). De fiets zal in het begin van 2014 beschikbaar zijn. De ultralichte crosser is te bewonderen op de Ridley-stand op Bike Motion: 11.C070.

Reageer op dit artikel