artikel

Gepida weer terug bij Gransier Bike Parts

Fietsen

Gepida weer terug bij Gransier Bike Parts
Gepida biedt een breed assortiment met onder meer e-bikes met een eigen ontwikkeld aandrijfsysteem met voorwielmotor (GPDS) en Samsung accu.

Het Hongaarse fietsenmerk Gepida krijgt een nieuwe impuls op de Nederlandse markt.
Gransier Bike Parts is de nieuwe importeur van het merk. Verkoopdirecteur Ralph Gielkens geeft aan het dealernetwerk te gaan opbouwen. “Het is een kwalitatief goed en volwassen product geworden.”

De reden waarom Gielkens hieraan kan refereren, is het gegeven dat Gransier Gepida eerder in de merkenportefeuille heeft gehad. “Vier jaar geleden hebben wij ook met Gepida gewerkt. Toentertijd zaten er nog wat kinderziektes in met name de e-bikes. Men wilde te snel op de groeimarkt van de e-bikes inhaken. Inmiddels zijn de Gepida fietsen en e-bikes uitontwikkeld naar prima fietsen, kwalitatief goed en mooi om te zien.” Gepida is in Duitsland een groot merk. Verder noemt hij de goede marge en prijs-kwaliteitverhouding.

Nieuw magazijn bij Gransier

Dat de Gepida-fabriek in Hongarije zit, biedt logistieke voordelen. De fietsen kunnen van daaruit in drie tot vier dagen in Nederland zijn. Maar nog gunstiger voor dealers hier ten lande is dat Gransier bezig is een groot nieuw magazijn te bouwen waar ze een grote voorraad gaan houden. Fietsen kunnen dan met een dag bij de dealer zijn.

Brede collectie

Gepida biedt een breed assortiment. Ze leveren e-bikes met een eigen ontwikkeld aandrijfsysteem met voorwielmotor (GPDS) en Samsung accu. Daarnaast leveren ze een brede range e-bikes met het Bosch middenmotorsysteem en een e-MTB-lijn en elektrisch aangedreven tandem. In de niet-elektrische modellen is alles te krijgen, ATB’s, twee instapmodellen race, stadfietsen, cargo fietsen, trekking/hybride en kinderfietsen. Naast Gepida heeft Gransier de fietsmerken Sensa, Burgers en Bikefun kinderfietsen in zijn portefeuille.

After sales doet Gransier

De complete after sales en service doet Gransier zelf. Gielkens: “Mocht er desondanks toch een probleem zijn, dan kunnen we makkelijk terugvallen op Gepida Hongarije. Ze zitten dichtbij en we hebben daar goede contacten.” Eerder dit jaar heeft het team van Gransier een bezoek gebracht aan de fabriek in Hongarije, waaruit een zeer positief beeld is ontstaan. Ook levert Gepida POS-materiaal en folders voor de dealer en is er een Nederlandstalige website in de lucht.

Reageer op dit artikel