artikel

DBG reorganiseert, sales geherstructureerd

Fietsen

DBG reorganiseert, sales geherstructureerd
Verkoopdirecteur Stephan Räkers, hier op de foto, neemt de verkooptaken van Joep Stumpe over.

In mei is Dutch Bicycle Group (DBG) overgenomen door Hypo Groep. Onderdeel van die overname is een reorganisatie, waarbij zes mensen hun baan zullen verliezen, waaronder Joep Stumpe. Begin volgend jaar zal DBG opgesplitst worden in een verhuur- en een verkooptak.

DBG CEO Rhody Udo vertelt dat de ontslagen al zijn aangekondigd bij de overname. “DBG liep niet goed, dat is de reden dat het bedrijf is verkocht. Een van de redenen daarvoor was dat de organisatie veel te groot was. Met deze reorganisatie maken we DBG weer gezond, en creëren we een betere basis om zaken te doen in deze markt.” Verkoopdirecteur Stephan Räkers neemt de taken van Stumpe over. De overige ontslagen vallen bij after sales en de administratieafdeling.

Verhuur- en verkooptak

De strategie van Hypo Groep met DBG is gericht op twee hoofdactiviteiten. Ten eerste de productie en verkoop van fietsen in binnen- en buitenland, en als tweede pijler de verhuur van fietsen in binnen- en buitenland. Een volgende stap in de reorganisatie is dan ook de opsplitsing van de BV in twee aparte BV’s, een voor verhuur en een voor verkoop.

Reageer op dit artikel