artikel

Duurzame jasbeschermers van Roetz-Bikes

Fietsen

Het duurzame fietsmerk Roetz-Bikes komt met een verrassende materiaalkeuze voor de jasbeschermers: deze worden gemaakt van afgedankte fabriekstransportbanden. Roetz-Bikes gebruikt voor de fabricage van hun fietsen verder houten spatborden en kurken handvatten.

Duurzame jasbeschermers van Roetz-Bikes

 

AMSTERDAM – Het duurzame fietsmerk Roetz-Bikes komt met een verrassende materiaalkeuze voor de jasbeschermers: deze worden gemaakt van afgedankte fabriekstransportbanden. Roetz-Bikes gebruikt voor de fabricage van hun fietsen verder houten spatborden en kurken handvatten.

In samenwerking met red dot design award-winnaar Kazmok werd een retro jasbeschermer ontworpen en ontwikkeld op basis van oude transportbanden. Kazmok heeft zich toegelegd op de productie van (met name) tassen van gebruikte transportbanden, materiaal dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor industrieel gebruik. De jasbeschermer wordt bevestigd met zwarte bandjes aan de voor Roetz kenmerkende houten spatborden. Deze bandjes zijn gemaakt van gerecyclede autobanden.

Genomineerd voor de Fiets Innovatie Award

Voor de fietsen met een tweede leven werden de jonge ondernemers van Roetz afgelopen jaar door de RAI-vereniging genomineerd voor de Fiets Innovatie Award. Tiemen ter Hoeven van Roetz-Bikes: “Consumenten worden steeds kritischer over hoe er met materialen en grondstoffen wordt omgegaan. Met Roetz willen we laten zien dat het mogelijk is om mooie fietsen te maken op een verantwoorde manier”.

 

Reageer op dit artikel