nieuws

NK wielrennen voor bedrijven: 16 en 23 juni in het Montferland

Evenementen 1075

Op 16 en 23 juni wordt in de heuvels van het Gelderse Montferland het eerste Nederlands kampioenschap voor bedrijven gehouden. Over drie onderdelen wordt dan bepaald welke bedrijven zich een jaar lang respectievelijk Nederlands kampioen op de weg, Nederlands kampioen mountainbike én Nederlands kampioen wielrennen overall mogen noemen. Dit nieuwe NK wordt officieel erkend door de KNWU. Doet u ook mee met uw bedrijf?

NK wielrennen voor bedrijven: 16 en 23 juni in het Montferland

De organisatie zet tijdens de nieuwe Nederlandse kampioenschappen voor bedrijven in op een ontspannen evenement, waar bedrijven twee ongedwongen fietsdagen beleven. Daarbij kunnen ze de onderlinge band versterken door het delen van een unieke belevenis en nieuwe contacten opdoen. Het Finish Festival-terrein met ook bike expo van Specialized en de side events zijn daarop ingericht. Ook zal er kennis gedeeld worden over fietsen als vorm van duurzame mobiliteit en de effecten van fietsen op duurzame inzetbaarheid.

Zondag 16 juni: Wegwielrennen

Op zondag 16 juni worden twee onderdelen verreden: de Montferland Cyclo en de Montferland ploegentijdrit. Bij de Montferland Cyclo zullen kleine groepen van maximaal 30 deelnemers hun eigen wedstrijd rijden over het heuvelachtige, veilige en volledig afgesloten parcours. Daarop vond in 2017 het NK wielrennen voor profs plaats en de afgelopen jaar ook de laatste Henk Lubberding Classic. De Ploegentijdrit gaat over hetzelfde heuvelachtige parcours. Bedrijven kunnen meedoen met teams van 5 deelnemers. Door de vorm van de wedstrijden is het ook voor sportieve toerfietsers mogelijk om veilig mee te doen aan deze wedstrijdvormen.

Zondag 23 juni: Mountainbiken

Op zondag 23 juni is de Montferland mountainbike marathon. Deze wordt al jaren georganiseerd door Wielerfestival Montferland en staat bekend als één van de mooiste en zwaarste mountainbike marathons van Nederland. Deelnemende bedrijven hebben gegarandeerd startplaatsen tijdens deze populaire marathon. Na afloop van de marathon worden de klassementen gemaakt op basis van een puntentelling per startgroep over de verschillende onderdelen.

Inschrijven kan vanaf nu

Bedrijfsteams kunnen zich vanaf nu al aanmelden voor het NK. Het is mogelijk om voor een of beide dagen in te schrijven. Aan de wedstrijden voor het NK kan ook op individuele basis worden deelgenomen. Inschrijving daarvoor is mogelijk vanaf 1 maart.

Het NK wielrennen voor bedrijven wordt officieel erkend door de KNWU, ondersteund door de gemeente Montferland en is door de provincie Gelderland op de Gelderse sport evenementen kalender geplaatst. Founding Partners van het NK zijn HAN Sport en Bewegen, SamenOm en Specialized.

Kijk voor meer informatie op www.nkwielrennenbedrijven.nl

Reageer op dit artikel