nieuws

Velofollies trekt bijna 41.000 bezoekers

Evenementen 1283

De dertiende editie van Velofollies trok afgelopen weekend 40.996 bezoekers naar het Belgische Kortrijk. “Met ruim 40.000 m2 fietsplezier en één bezoeker voor elke vierkante meter kan men gerust spreken van een heel straffe koersprestatie”, aldus organisator Pieter Desmet van Kortrijk Xpo.

Velofollies trekt bijna 41.000 bezoekers
Foto Velofollies

“Op 3 dagen tijd meer dan 40.000 fietsfanaten in de watten leggen is een Europees record dat kan tellen”, aldus Pieter Desmet van Velofollies. ”We zijn dan ook bijzonder blij en trots dat we samen met onze hele ploeg dit schitterend resultaat hebben kunnen neerzetten. Een betere start van een nieuw wielerseizoen bestaat er niet voor ons.”

Bezoekers uit buurlanden

“Dat we dit kunnen realiseren is mede dankzij het enthousiasme en de gedrevenheid van onze standhouders. Dit klinkt misschien cliché maar wanneer we dit jaar doorheen de hallen wandelden, viel ons op dat tal van exposanten opnieuw zwaar hadden geïnvesteerd in hun standruimte. Meer dan ooit beseffen wij en zij dat Velofollies hét uitstalraam is geworden van de Belgische fietssector en dat we bovendien steeds meer bezoekers vanuit onze buurlanden weten te overtuigen om naar ons 3-daags fietsevenement af te zakken”.

Toprenners aanwezig op beurs

Al deze inspanningen werden zeer gewaardeerd door het aanwezige publiek. “Bij de rondvraag kregen we meermaals te horen dat men zeer tevreden was over de bekomen informatie en het aanwezige fietsaanbod op de standen.” Ook de aanwezigheid van tal van toprenners werd door veel bezoekers als positief ervaren. “Een selfie nemen met Van Avermaet, Gilbert, Freddy Maertens of Johan Museeuw is blijkbaar nergens anders zo gemakkelijk”, aldus De Smet.

Beurs 2020

“Met dit mooie eindresultaat leggen we natuurlijk de lat opnieuw een beetje hoger voor de komende jaren. Maar met de nu reeds ingeschreven exposanten zien we deze uitdaging met heel veel fietsplezier tegemoet”, aldus Pieter Desmet. Velofollies wordt in 2020 gehouden van 17 t/m 19 januari.

Filmpje Velofollies 2018

Voor mensen die nog nooit naar Velofollies zijn geweest: bekijk het het filmpje van de beurs in 2018.

Lees ook

Helft van fietsen in België is elektrisch
Velofollies 2019 start dit weekend met meer dan 350 exposanten

Reageer op dit artikel