nieuws

EK Modderhappen voor crossers als startschot EK Veldrijden

Evenementen 300

Rapha Racing en eventorganisator Libéma oresenteren het EK Modderhappen voor crossers. Dit officieuze EK Veldrijden heeft plaats op 3 november en vormt het startschot voor het echte EK Veldrijden.

EK Modderhappen voor crossers als startschot EK Veldrijden

Tijdens het EK Modderhappen kunnen tot 80 deelnemers zichzelf bewijzen op het loodzware parcours in Rosmalen, waar even later de profs gaan racen. Iedereen kan meedoen aan het EK Modderhappen, met of zonder licentie.

Rapha Racing, leverancier van fietskleding, is tijdens het EK aanwezig met het Rapha Mobile Clubhouse. Het organiseert een speciaal programma, met onder meer World Cup-winnares Sophie de Boer. Ook Canyon Bicycles en Scope Cycling zijn er en tonen hun cross-specifiek producten.

Diverse prijzen

De start van het EK Modderhappen is op 3 november om 14.30 uur. Bij de huldiging, op het ‘echte’ EK-podium, worden diverse prijzen uitgereikt. Zo zijn er prijzen voor de snelste man en vrouw, modderigste rijder over de finish of meest lachwekkende ‘dismount’.

Rapha Racing zegt dat het event een mooie kans is om te ruiken aan het echte werk. “Dat veel mensen ons enthousiasme voor cross delen, zie je aan de vele kleinere wedstrijden die er in het land zijn. Maar wat is er nu mooier dan jezelf uitdagen op het hetzelfde parcours als de profs?”

Inschrijven voor het EK Modderhappen kan hier.

Reageer op dit artikel