nieuws

2e editie Vélovak, vakbeurs voor fietsondernemers

Evenementen 1978

2e editie Vélovak, vakbeurs voor fietsondernemers
Tijdens de beurs wordt ook de wedstrijd om de Vélovakman Award gehouden. Foto Shutterstock

Op 9, 10 en 11 september 2018 vindt de 2e editie van Vélovak, de fietsvakbeurs van de Benelux, plaats in Evenementenhal Gorinchem. Het event dat zich exclusief richt op de fietsretailer en -reparateur met exposanten voor winkelinrichting, werkplaats en de collecties voor het nieuwe seizoen.

Sponsored content door Easyfairs

Vanuit het gemis van een b2b event in Nederland, hebben een aantal marktspelers in slechts 10 weken tijd Vélovak 2017 georganiseerd.
Deze eerste editie van Vélovak is erg positief ontvangen en nu zijn er ambitieuze plannen voor 2018. Om dit te realiseren is de organisatie van Vélovak de samenwerking met Easyfairs Evenementenhal aangegaan, de internationale beursorganisator van onder andere Empack, Dutch Comic Con, Bakkersvak en Interieur Collectie Dagen.

Inkoop- en kennismoment

Vélovak kiest met begin september, vlak na Euro Bike, het moment in het jaar voor de retailer en reparateur om naar innovatieve en onderscheidende collecties te kijken van alleen de officiële merkdealers. Maar ook leveranciers voor winkel en werkplaats zijn er te vinden en is er een kennisprogramma dat zich specifiek richt op de uitdagingen van de fietsenhandel.

De openingsdagen zijn zondag, maandag en dinsdag en houden rekening met de agenda’s van de beoogde bezoeker. De fietsprofessional krijgen, onder vermelding van kvk-nummer, gratis toegang tot het event. Bij Vélovak gaat het om gericht zaken te doen.

Samenwerking met platform Tweewieler

Vélovak werkt intensief samen met het platform Tweewieler. Tweewieler is hoofdmediapartner er is ook een inhoudelijke samenwerking met een dagelijks kennisprogramma in het Tweewieler Theater. Voor zowel Tweewieler als Vélovak is het de missie om de fietsenhandel in de Benelux beter te maken en zij trekken daarom samen op met een live-event waar de nieuwe collecties te vinden zijn bij de exposanten en de laatste inzichten besproken worden door experts.

Informatie over deelname is te vinden in de infobrochure

Reageer op dit artikel