nieuws

Kanshebbers voor de Fiets van het Jaar 2018

Evenementen 1476

Kanshebbers voor de Fiets van het Jaar 2018
Afgelopen weekend werden in Zandvoort de 46 ingezonden fietsen flink aan de tand te voelen.

Met veel wind en regen waren de testomstandigheden afgelopen weekend in Zandvoort ideaal om de 46 ingezonden fietsen flink aan de tand te voelen. Vandaag heeft de RAI-Vereniging de genomineerden bekend gemaakt.

Uit de in totaal 46 inzendingen zijn 14 fietsen in 5 categorieën genomineerd. De genomineerden maken kans om op 2 maart aanstaande in hun eigen categorie uitgeroepen te worden tot Fiets van het Jaar 2018.

Nominaties Fiets van het Jaar 2018

 • Gazelle CityGo C3
 • Giant Liv Beliv 2 City
 • Snel Steel Ride Belt

Nominaties E-bike van het Jaar 2018

 • Bianchi Impulso E-road
 • Giant Explore E+ 1 STA
 • Sparta R5Te

Speed E-bike van het Jaar 2018

 • Klever X Speed
 • Specialized Turbo Vado 5.0

Nominaties Racefiets van het Jaar 2018

 • Bianchi Aria Ultegra hydraulische disk
 • Focus Paralane Ultegra (Derby Cycle)
 • Specialized Tarmac S-Works

Nominaties MTB van het Jaar 2018

 • Cube Reaction Hybrid SL 500
 • Giant Fathom 29er 2
 • Trek Top Fuel 9.8 SL

De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2018 worden bekend gemaakt op vrijdag 2 maart aanstaande tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Beoordeling door deskundige jury

De fietsen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep.

Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op: constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitverhouding.

De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen vanonder andere een fietsonderzoeker, New Skool Media, redactie Fiets, redactie Fiets Actief, ANWB Media, Bike Europe/Tweewieler en RAI Vereniging.

Verkiezingen

RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 31e keer, de E-bike van het Jaar voor de 8e keer en Speed E-bike voor de 4e keer. De verkiezing van de Racefiets en MTB van het Jaar zijn voor de 2e maal georganiseerd.

Reageer op dit artikel