nieuws

Velofollies in teken van elektrische aandrijving

Evenementen 1855

Velofollies in teken van elektrische aandrijving

Velofollies opent van 19 tot en met 21 januari haar deuren in de Kortijk Xpo. Velofollies zal in het teken staan van elektrische aandrijving op alle categorieën fietsen.

Velofollies 2018 markeert de start van het nieuwe fietsseizoen. Ruim 300 exposanten stellen hun nieuwste modellen en producten voor, op ruim 40.000 m² beursoppervlakte.

Rode draad door Velofollies: elektrische aandrijving

Rode draad door deze editie is het zich doorzetten van de elektrische aandrijving in alle categorieën. Alle fietsen worden geëlektrificeerd. Ook de MTB en zelfs de racefiets hebben ondertussen een elektrische variant. Andere trends zijn ingewerkte schijfremmen op racefietsen. Verder neemt het belang van racecomfort toe, zowel als het gaat om kleding, als om de fiets. Bredere banden zijn hier al lang geen uitzondering meer, zo is te zien op Velofollies.

Uitgebreid e-bike testparcours

Dit jaar wordt de testzone voor e-bikes op een nieuwe locatie ondergebracht. De zogeheten Underground biedt ruimte voor een groter parcours. Hier kunnen bezoekers nog meer merken en modellen uitproberen. De organisatie voorziet in helmen voor het testen van de e-bikes.

Workshops

Velofollies zet ook in op inhoud met workshops van onder meer de Bakala Academy, Energy Lab en Etixx. Bezoekers leren er over de meerwaarde van vermogensmeting, een goede fietspositie als oplossing voor veelvoorkomende klachten en krijgen tips & tricks voor bij de aankoop van een nieuwe fiets. Ook zaken als blessurepreventie en voeding komen aan bod.

Bekende wielrenners

Actieve en (ex)renners en rensters zijn altijd graag geziene gasten op Velofollies. Dit jaar zijn Greg Van Avermaet en Oliver Nesen van de partij. Net als Tom Boonen, Sven Nys, Frank Schleck, Andrei Tchmil, Jan Janssen, José De Cauwer en mountainbikelegende Gary Fisher. Maar ook de dames met onder anderen Claudia Van Avermaet, gezondheidscoach en ‘zus van’, Puck Moonen en Shari Bossuyt dragen hun steentje bij.

Goed doel

Velofollies gaat samen met Vélo Afrique fondsen werven voor scholen en opleidingscentra in Afrika. Aan de ingang van de beurs zal een enorme kledingcontainer geplaatst worden. Bezoekers kunnen hier hun oude fietstenues deponeren, in ruil voor een giftbag van diverse sponsors. De opbrengst wordt aangewend worden om het onderwijs in Afrika te bevorderen en sociale en lokale initiatieven te steunen.

Velofollies praktisch

  • Waar: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk.
  • Wanneer: Vrijdag 19 januari van 10 tot 21 u. Zaterdag 20 en zondag 21 januari van 10 tot 18 u.
  • Toegangsprijs: 11 euro (volwassenen) en 7 euro (kinderen 6-12) bij online voorverkoop en 15 euro (volwassenen) en 10 euro (kinderen 6-12) aan de deur. Gratis onder de zes jaar.
  • Parkeren: Diverse parkeerplaatsen vlakbij, dagtarief 4 euro.
  • Info: www.velofollies.be
Reageer op dit artikel