nieuws

Record aantal bezoekers naar Velofollies 2018

Evenementen 8461

Record aantal bezoekers naar Velofollies 2018
Ook de populariteit van elektrische fietsen in België droeg bij aan het hoge bezoekersaantal. Foto Velofollies

Op de laatste dag van de Belgische fietsbeurs Velofollies werden records verbroken. De beurs trok in drie dagen tijd bijna 40.000 bezoekers. “Nog nooit kregen we zoveel enthousiaste fietsliefhebbers over de vloer dan het afgelopen weekend”, aldus Pieter Desmet, organisator van Velofollies te Kortrijk.

Vorig jaar kwam het bezoekersaantal van Velofollies uit op net geen 37.000 bezoekers. “Vanaf de eerste dag, met meer dan 14.000 bezoekers, was duidelijk dat deze twaalfde editie een mooi parcours zou afleggen. De ruim 39.730 bezoekers, een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar, zijn het mooiste bewijs dat het fietsgebeuren daadwerkelijk leeft in België en dat wij een beurs zijn waar iedereen die met de idee speelt om een fiets aan te schaffen hier de mooiste en grootse toonzaal krijgt aangeboden”, geeft Desmet aan.

Oude en nieuwe fietshelden

De aanwezigheid van oude en nieuwe fietshelden op Velofollies zoals Greg Van Avermaet, Jens Naessens, Tom Boonen en Frank Schleck blijft een enorm pluspunt voor de beurs. Desmet: “Afgaande op de vele reacties weten we dat de Vlaming nog steeds hard dweept met zijn fietshelden en hen dan ook graag in levenden lijve wil ontmoeten.”

Testparcours elektrische fietsen

Ook de populariteit van elektrische fietsen in België droeg bij aan het hoge bezoekersaantal. Dit jaar was er een nog groter e-testparcours en dit werd erg gewaardeerd door bezoekers en exposanten. “Op deze manier wordt de interactie tussen het product en de consument optimaal ingevuld. De mogelijkheid om de fietsen zelf uit te testen is en blijft één van onze grote troeven. Nergens anders kan men zo’n groot scala aan e-bikes uitproberen als bij ons”, aldus Pieter Desmet.

Dertiende editie

Ondertussen zijn al de eerste lijnen uitgezet om de dertiende editie, op 18 -19 en 20 januari 2019 in goede banen te leiden. “Tal van nieuwe fietsideeën werden afgetoetst en enkele zullen er wellicht volgend jaar voor zorgen dat onze bezoekers een mooi pallet aan fietsactiviteiten voorgereden zullen krijgen.”

Lees meer over Velofollies

Reageer op dit artikel