nieuws

Velofollies presenteert full house

Evenementen 1844

Na 11 succesvolle edities hoeft Velofollies nauwelijks nog voorgesteld te worden. Aan de start van het nieuwe fietsseizoen is het dé afspraak voor ruim 300 exposanten om hun nieuwste modellen voor te stellen op ruim 40.000 m² beursoppervlakte.

Velofollies presenteert full house

Sponsored content door Velofollies

Trends

Rode draad van deze editie is het zich doorzetten van de elektrische aandrijving in alle categorieën. Alle fietsen worden geëlektrificeerd, dus niet alleen de citybike of cargobike, maar ook de MTB en zelfs de racefiets heeft ondertussen een elektrische variant en die kan je volop op Velofollies ontdekken. Verder zetten diverse merken vol in op bredere banden, schijfremmen, all-round endurance fietsen en een nog verder doorgedreven integratie en aerodynamica.

Uitgebreid e-bike testparcours

Dit jaar wordt de testzone voor e-bikes op een nieuwe locatie ondergebracht: de ‘Underground’, die ruimte biedt voor een nog groter parcours en nog meer merken en modellen presenteert om uit te proberen. E-bikes hebben nu eenmaal afstand nodig om het effect van de ondersteuning te meten en te voelen, en het nieuwe parcours beantwoordt perfect aan deze noden. De organisatie voorziet bovendien in helmen zodat de fietsen ook veilig uitgeprobeerd kunnen worden.

Workshops

Velofollies zet verder in op inhoud met workshops van onder andere de Bakala Academy, Energy Lab en Etixx. Zo komen bezoekers meer te weten over de meerwaarde van vermogensmeting, een goede fietspositie als oplossing voor veelvoorkomende klachten en krijg men ‘tips & tricks’ bij de aankoop van een nieuwe fiets. Verder krijgen ze antwoord op de vraag hoe men zich perfect kan voorbereiden op het Vlaamse voorjaar en wat een fietser moet weten om goed te kunnen klimmen. Ook blessurepreventie en de juiste keuze en timing van sportvoeding komen aan bod. Een must voor de sportieve fietsers die zich dit jaar een aantal doelen hebben gesteld.

Renners & rensters

Actieve en (ex)renners en rensters zijn steeds graag geziene gasten op Velofollies. Dit jaar wist de organisatie opnieuw een aantal toppers te strikken. Zo is Greg Van Avermaet van de partij, evenals Sven Nys, Frank Schleck, Andrei Tchmil, Jan Janssen, José De Cauwer en mountainbikelegende Gary Fisher. Maar ook de dames met onder andere Claudia Van Avermaet, gezondheidscoach en ‘zus van’, Puck Moonen en Shari Bossuyt dragen hun steentje bij.

Goede voornemens

De start van een nieuw (fiets)jaar is ook een moment van goede voornemens, zowel sportief als sociaal. In deze context wil Velofollies haar bekendheid aanwenden om samen met Vélo Afrique fondsen in te zamelen voor scholen en opleidingscentra in Afrika. Aan de ingang van de beurs zal een reuze kledingcontainer geplaatst worden, waar bezoekers hun oude fietstenues kunnen deponeren in ruil voor een giftbag van diverse sponsors. De opbrengst zal aangewend worden om het onderwijs in Afrika te bevorderen en sociale en lokale initiatieven te steunen.
Velofollies wordt dus opnieuw een gevarieerd fietsevent, en niet te missen in aanloop van het nieuwe fietsseizoen! Afspraak op 19, 20 of 21 januari 2018 in Kortrijk Xpo.

Velofollies praktisch

Waar? Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk.
Wanneer? Vrijdag 19 januari van 10 tot 21 uur. Zaterdag 20 en zondag 21 januari van 10 tot 18 uur.
Toegangsprijs? 11 euro (volwassenen) en 7 euro (kinderen 6-12) bij online voorverkoop en 15 euro (volwassenen) en 10 euro (kinderen 6-12) aan de deur. Gratis onder de zes jaar.
Parking? Diverse parkeerplaatsen vlakbij, dagtarief 4 euro.
Info? www.velofollies.be

Reageer op dit artikel