nieuws

Vélovak gaat samenwerken met Easyfairs

Evenementen 659

De eerste editie van Vélovak afgelopen september is goed ontvangen. De organisatie van deze vakbeurs heeft ambitieuze plannen voor 2018. Om dit te realiseren gaat Vélovak samenwerken met Easyfairs Evenementenhal, een internationale beursorganisator.

Vélovak gaat samenwerken met Easyfairs
Eind september was de eerste editie van Vélovak. Foto Vélovak

De tweede editie van Vélovak is gepland op 9, 10 en 11 september 2018 in Evenementenhal Gorinchem. Easyfairs Evenementenhal is organisator van onder andere de beurzen Empack, Bakkersvak en Interieur Collectie Dagen.

Eerste editie succesvol

Vélovak is een jaarlijkse business-to-business fietsbeurs van de Benelux. Eind september was de eerste editie die in een tijdsbestek van slechts tien weken werd opgezet door de organisatie van Vélovak. “De resultaten van die editie tonen de potentie van deze beurs aan. De timing is ideaal. We zitten kort na de productintroducties op de internationale Eurobike beurs en bieden de Benelux fietshandel een inkoopmoment vlak voor het nieuwe seizoen”, geeft de organisatie van Vélovak aan.

Lees ook 
Eerste editie Vélovak positief

Samenwerking met Easyfairs

De beursorganisatie heeft nu ruim de tijd om de beurs voor te bereiden, met nu nog 40 weken te gaan. “Bovendien slaan we de handen ineen met Easyfairs Evenementenhal. Deze organisatie houdt zich dag en nacht bezig met het organiseren van vakevents. In samenwerking met hun expertise gaan we de tweede editie organiseren. Het is ons doel om in 2018 meer dan 200 merken bijeen te brengen voor de fietsenhandel.”

Platform voor fietsbranche

Easyfairs Evenementenhal is blij met de samenwerking. “Tijdens de eerste editie hebben we als gastheer al mogen meekijken, omdat de beurs op onze locatie in Gorinchem plaatsvond”, zegt Mascha de Bruin. “De organisatie slaagde er destijds in om in weinig tijd een prachtig platform neer te zetten voor de fietsbranche. Echt een huzarenstukje. Aan ons de taak om deze beurs te laten groeien naar een hoger niveau. Vélovak moet hét evenement zijn voor de fietsbedrijven en handel in de Benelux. Retailers vinden hier demonstraties, een overzicht van de laatste trends en de nieuwe producten van meer dan 200 merken voor het nieuwe seizoen. Vélovak is drie dagen lang het inkoopmoment voor het nieuwe seizoen.”

Breed aanbod

Het aanbod op Vélovak varieert van stadsfietsen tot hippe singlespeed racers en sportieve modellen, van fietskleding tot sportvoeding en van fietsonderdelen tot kwaliteitsproducten voor het onderhoud van de tweewieler. Alleen officiële distributeurs of fabrikanten zijn aanwezig om hun producten te presenteren, demonstreren en verkopen. Ook voor winkelinrichting, werkplaatsmaterialen en retailservices kunnen fietsbedrijven terecht op Vélovak.

Foto's

Reageer op dit artikel