nieuws

VIDEO Basis gelegd voor Euro Cycling XP 2018

Evenementen 1541

VIDEO Basis gelegd voor Euro Cycling XP 2018

De nieuwe beurs voor sportieve fietsers Euro Cycling XP lijkt een vervolg te krijgen volgend jaar. Stephan Räkers, Concept Director van de beurs, is tevreden over de bezoekersaantallen en de reacties van de standhouders na drie dagen beurs.

Afgelopen vrijdagmiddag werd de beurs geopend door wielerlegende Eddy Merckx in het MECC in Maastricht. De beurs sloot zondagavond om 18.00 uur de deuren en trok volgens de eerste prognoses rond de 5.500 bezoekers.

Alleen sportieve segment

Euro Cycling XP richt zich op de sportieve wielrenner, mtb-er en triatleet. En die zullen zich zeker thuis gevoeld hebben op de beurs. Er waren onder andere clinics over voeding, presentaties over mechanisch of elektrisch schakelen, een workshop ‘Hoe maak je de beste actiefoto?’, gesprekken met bekende wielrenners en oud-wielrenners, een indoor kids BMX parcours, een toertocht met het team van Marianne Vos en een spectaculaire fietsrace naar de bovenste verdieping van de parkeergarage, de Car Park Cannon Ball, waaraan ook Laurens ten Dam en oud-wielrenner Erwin Nijboer meededen.
Bekijk hier de video van de eerste dag

Al met al een veelbelovende eerste editie. Binnenkort beslist de beursorganisatie of er volgend jaar een vervolg komt.
Meer over Euro Cycling XP in het novembernummer van Tweewieler.

Reageer op dit artikel