nieuws

Eurobike 2017: elektrische fiets is succesnummer

Evenementen 1715

Eurobike 2017: elektrische fiets is succesnummer
Internationale fietsbeurzen Eurobike en Tapei Cycle Show gaan weer verschuiven. Eurobike in 2019 naar eind juli, en Taipei Cycle Show gaat in 2019 terug naar maart. Foto redactie Tweewieler

Eurobike 2017 is weer achter de rug. Op de grootste fietsbeurs ter wereld, 26 jaar geleden gestart als sportief platform, is de elektrische fiets inmiddels niet meer weg te denken. Claus Fleischer, CEO Bosch eBike Systems, voorspelde tijdens de opening van de beurs: “In de nabije toekomst zal bijna 70% van het fietsenpark uit elektrische fietsen bestaan.”

Fleischer: “Alle fietsen kunnen geëlektrificeerd worden, behalve kinderfietsen en BMX-fietsen. Dat geeft commerciële kansen, denk aan nu al de cargobikes, maar bijvoorbeeld ook alles rond connectivity. Nog een pluspunt voor de handel, elektrisch betekent een substantiële servicecomponent, ook een commercieel uit te nutten factor.”

E-bike onderdeel van macromobiliteit

Bij de paneldiscussie als aftrap van Eurobike 2017 bleek dat de markt bij onze Oosterburen licht is gedaald met 2,2% qua aantallen. Ook hier eenzelfde beeld als in Nederland, de elektrische fiets blijft groeien, met 12% vergeleken met 2016. Geconstateerd wordt dat deze aantrekkelijke markt veel nieuwe toetreders kent vanuit de automotive. Macromobiliteit en urban mobility zijn veelgebruikte term voor de combinatie van elektrische fietsen met andere, 4-wielige voertuigen.

Eurobike blijft populair platform

Met nagenoeg hetzelfde bezoekersaantal als in 2016 (2017: 42.590 – 2016: 42.720) en 22.160 consumenten op zaterdag, bewijst Eurobike nog niets aan impact te hebben verloren. 1.400 exposanten uit 50 landen lieten hun innovaties zien. Twijfels in de wandelgangen was wel te horen over het voornemen Eurobike 2018 te vervroegen naar 8 juli. Doel is de grote USA-merken terug te halen naar de beurs. Maar met de eigen huisshows en events die leveranciers tegenwoordig opzetten rond hun eigen merken, wordt de behoefte om deel te nemen aan een algemene beurs met dure vierkante meters, minder groot.

Reageer op dit artikel