nieuws

1e editie Vélovak positief

Evenementen 2781

Met ruim 300 bezoekers, 20 exposanten die samen bijna 70 merken vertegenwoordigen, is de 1e editie van Vélovak positief te noemen. Met name de bezoektijd van dealers en de leads en orders die daaruit zijn gekomen, stemt de organisatie optimistisch voor de volgende beurs, najaar 2018.

1e editie Vélovak positief
Vélovak, de vakbeurs voor de Benelux, zien leveranciers van elektrische fietsen al hét moment om hun nieuwe merk te introduceren. Foto redactie Tweewieler

Vélovak vult een gat is dat is ontstaan na het wegvallen van de FietsVAK, georganiseerd vanuit de RAI Vereniging. Ook het Fietsdealer Event van de Jaarbeurs kreeg na de 1e editie in 2015 geen vervolg. Dat het Vélovak wel is gelukt, is te danken aan een enthousiaste organisatie. “In 10 weken hebben we deze vakbeurs uit de grond gestampt,” zegt Will Scheper van Sports Nut. “We denken dat er in het dealerkanaal behoefte is aan een beurs als deze, waar vooral onderdelen- en accessoiresmerken exposeren.”

Orders schrijven

De gemiddelde bezoektijd lag rond de 2 uur. Een heel gericht publiek, waar leads en orders uit voortkomen, was de reactie van veel exposanten. “Je hebt hier heel andere gesprekken dan op de Bike MOTION Benelux. Daar is het altijd aftasten of je met een dealer of consument te maken hebt, en je praat nu eenmaal anders als er consumenten omheen staan,” zegt een exposant. “Ondernemers komen naar deze beurs voor óns merk,” merkt een ander op. “Je hebt daardoor heel gerichte gesprekken.”

Uitbreiden in 2018

Wat te wensen blijft er ook. “Wat mij betreft mag de beurs volgend jaar 2x zo groot zijn,” zegt Alexander Hulleman van The Plus Company. “Maar dit is zeker een veelbelovende start.” Die uitbreiding is makkelijk te realiseren in Evenementenhal Gorinchem, want voor deze editie werd de helft van de hal gebruikt. Het is een nette locatie, goed aan te rijden, ook vanuit België, en met ruim voldoende gratis parkeerplaatsen. De catering was piekfijn in orde, en ook organisatorisch liep alles op rolletjes, bleek uit de reacties van exposanten.

Merken aanhaken

Scheper: “We hopen na deze positieve 1e editie dat er voor volgend jaar meer merken aanhaken. We hebben al veel gesprekken gevoerd en merken zijn zeker geïnteresseerd, ook voor dit jaar, maar het lukte hen eenvoudig niet om in 10 weken een stand met bemanning te realiseren voor Vélovak.” Omdat de beurs ook voor Belgische vakhandel op rijafstand is, kunnen Belgische distributeurs zich hier ook prima presenteren. VDB parts was bij deze 1e editie aanwezig, en zeer enthousiast. “Er is voor ons geen enkel ander platform om de Nederlandse dealer te bereiken,” aldus VDB.

Een foto-impressie onderaan dit bericht, klik op het icoontje rechts onderin de foto om ze te vergroten.

Foto's

Reageer op dit artikel