nieuws

Na Eurobike wijzigt ook Taipei Cycle beursdata

Evenementen 2809

Na Eurobike wijzigt ook Taipei Cycle beursdata
Peter Wang (links), CEO van Taipei Cycle beursorganisator TAITRA en Tony Lo, Giant CEO en voorzitter van de Taiwan Bicycle Association, bij de presentatie van de gewijzigde data voor de Taipei Cycle show van 2018. Foto Tweewieler

Het schema zoals de fietsensector die al bijna een decennium voor de belangrijkste beurzen kent, wordt volledig op zijn kop gezet.

De Bike MOTION Benelux die vandaag zijn vakdag kent, verschuift naar maart 2018. In datzelfde jaar vinden ook de twee internationaal belangrijkste beurzen plaats op gewijzigde data. Eurobike kondigde dit al eerder aan. Datzelfde doet nu ook de Taipei Cycle Show.

Taipei Cycle Show naar oktober

Eurobike verschuift in 2018 naar data in juli. De Taipei Cycle Show gaat naar eind oktober, begin november. Dit werd vorige week, na vragen door het internationale zusterblad van Tweewieler – Bike Europe – bekendgemaakt door Taipei Cycle Show organisator TAITRA. Dit is het Taiwanese export-bevorderingsinstituut. De 2018 Taipei International Cycle Show zal plaatsvinden van 31 oktober tot en met 3 november 2018 in de hoofdstad van Taiwan, Taipei.

Beurs voor toeleveringsindustrie

De Taipei Cycle Show is vooral van belang als beurs voor de internationale toeleveringsindustrie die vele honderden fabrikanten van onderdelen en accessoires als standhouder kent. De voor de beurs van 2018 gewijzigde data zijn vorige week bekendgemaakt door Peter Wang, CEO van beursorganisator TAITRA en Tony Lo, Giant CEO en voorzitter van de Taiwan Bicycle Association.

Concurrent van Taichung Bike Week

Met de verschuiving van de data naar 31 oktober tot en met 3 november 2018 wordt de Taipei Cycle Show een directe concurrent van de Taichung Bike Week. Dit is een event waar onderdelenleveranciers hun producten voor het komende modeljaar tonen aan vooral product managers van fietsfabrikanten. De 2016 Taichung Bike Week werd vorige week in Taiwan gehouden en hier werden de onderdelen getoond voor fietsen en e-bikes van modeljaar 2018.

Trendsettende beurs     

Naast concurrentie voor de Taichung Bike Week is het de bedoeling dat de Taipei Cycle Show ook een trendsettende beurs voor de fietsensector wordt. De hoogste baas van Giant die tevens de voorzitter is van de ‘Taiwanese RAI’, zegt hierover: “De datawijziging in 2018 is vooral gericht op het versterken van de functie van de beurs. Taipei Cycle wordt een trendsettende beurs waar de meest belangrijke innovaties voor de internationale fietsensector worden gepresenteerd. Wij zijn ervan overtuigd dat de Taiwanese fietsindustrie krachtig genoeg is om dit ook daadwerkelijk waar te maken.”
Volgend jaar vindt de Taipei International Cycle Show nog plaats op de reguliere data in maart. Om precies te zijn van 22 tot en met 25 maart 2017.

 

 

 

Reageer op dit artikel