nieuws

Eurobike in 2018 naar de maand juli

Evenementen 2212

Eurobike in 2018 naar de maand juli
De nieuwe data en planning hebben de steun van een groot aantal spelers uit de sector, waaronder bedrijven als Bosch, FSA, Winora Group, Merida, Shimano en SRAM. Foto Eurobike

De organisatie van de Eurobike in Friedrichshafen heeft aangekondigd dat de beurs in 2018 verplaatst wordt naar de maand juli. Bovendien ligt de eerste dag van de beurs dan niet meer een op woensdag, maar deze begint op zondag 8 juli 2018.

Hoe lang de beurs aan de Bodensee over twee jaar gaat duren, is nog niet bekend, het zal in ieder geval gaan om drie of vier dagen. Volgens de organisatie wordt dit te zijner tijd samen met de deelnemers beslist. Vanaf 2018 verschuift de beurs naar een eerder tijdstip in het jaar en richt zich dan exclusief tot de vakhandel. “De fietsmarkt is enorm dynamisch en er zijn de nodige veranderingen in de keten. Doordat de Eurobike vroeger in het jaar gehouden wordt, zal de beurs zijn positie versterken als de toonaangevende vakbeurs voor nieuwe trends en innovaties”, aldus de organisatie.

Steun van grote spelers

De nieuwe data en planning hebben de steun van een groot aantal spelers uit de sector, waaronder bedrijven als Bosch, FSA, Winora Group, Merida, Shimano en SRAM. Stefan Reisinger van Eurobike licht toe: “Tal van gesprekken met fabrikanten, zowel exposanten als niet-exposanten, de detailhandel en de media hebben het in toenemende mate duidelijk gemaakt dat verdere defragmentatie van de industrie met aparte tentoonstellingen en shows van leveranciers niet wenselijk is op de lange termijn.

Volgend jaar is de beurs als vanouds van woensdag 30 augustus tot en met 2 september 2017.

Reageer op dit artikel