nieuws

Geslaagde show Accell De Première

Evenementen

Geslaagde show Accell De Première
Zo’n 700 à 800 dealers bezoeken in twee dagen tijd De Première, en met vrouw en kinderen daarbij komt het totale aantal bezoekers zeker op het dubbele uit.

De jaarlijkse dealershow De Première van Accell Nederland vond ook dit jaar weer plaats in Het Hart van Holland in Nijkerk. Voor het derde achtereenvolgende jaar, en tegelijkertijd voor de laatste keer. In 2016 zal de grote show worden gehouden in het nieuwe Accell experience center De Fietser in Ede.

Bij De Première presenteren de Accell-merken Batavus, Sparta, Loekie, Koga, Van Nicholas en Juncker Bike Parts zich in een grote ruimte. Dit keer was gekozen voor een centrale catering met een rond ‘terras’ met tafeltjes. Vanuit deze centrale plek waaierden in taartpunten de verschillende merken uit, elk met hun eigen beleving en kleurstelling. Er was veel beleving, zoals in de Loekie-hoek waar kinderen geschminkt konden worden en op de foto met sprookjesfiguren. De catering was uitstekend en voortdurend werden de gasten op lekkere hapjes getrakteerd. Van Sparta-dealers werd de auto gewassen tijdens hun bezoek, een fijne verrassing bij terugkomst bij de auto.

Inspirerende presentaties

Algemeen directeur Wouter Jager liep tevreden rond. “De vibe is positief, dat merk je aan alles. We hebben er ook weer alles aan gedaan om inspirerende presentaties neer te zetten. Voordeel is dat de dealer hier in korte tijd meerdere merken kan zien.” Op de maandag combineerden veel dealers een bezoek aan De Première met het Dynamo Retail Event. In twee dagen tijd komen zo’n 7 à 800 dealers naar De Première, en met vrouw en kinderen daarbij komt het totale aantal bezoekers zeker op het dubbele uit.

Nieuwe modellen

Nieuwe introducties waren onder meer de Sparta M8i met acht versnellingen en eigen middenmotor, ontwikkeld in samenwerking met Yamaha. Deze biedt een mooi alternatief voor de Bosch-middenmotor. Batavus showde de Wayz (opvolger van de Monaco) en de Fuze (derailleur), nieuwe frames in het comfort segment. Deze all round fietsen hebben een veel slankere en rankere uitstraling dankzij het nieuwe frame. Dit past in de huidige trend naar slankere framebuizen. De al eerder geïntroduceerde slankere kettingkast maakt dit plaatje compleet. Het achterspatbord is geïntegreerd in de achterdrager, wat kwetsbare spatbordstangetjes overbodig maakt. Nexus 8 is standaard bij deze modellen. De elektrische versie van de Wayz, de Wayz e-Go, heeft hetzelfde ranke frame.

Reageer op dit artikel