nieuws

Niet vergeten: maandag FietsVAK

Evenementen

Niet vergeten: maandag FietsVAK
Het doek is gevallen voor de Nationale (E-)Bike Testdagen en ook voor de FietsVAK dag.

Dit weekend tonen de diverse fietsmerken hun nieuwste (speed)e-bikes op de eerste editie van de Nationale (E-)Bike Testdagen. Op maandag 2 maart is de vakhandel van harte welkom op de afsluitende FietsVAK dag. Op het nieuwe fietsevenement ‘Nationale (E-)Bike Testdagen’ zal de focus sterk liggen op (speed)e-bikes en het testen van deze fietsen.

De Nationale (E-)Bike Testdagen heeft veel bekende en minder bekende fietsmerken aan zich weten te binden, wat garant staat voor veel productintroducties. Daarnaast worden ook de winnaars van de Fiets Innovatie Award, Fiets van het Jaar, E-bike van het Jaar en Speed E-bike van het Jaar Award bekendgemaakt tijdens de opening van de beurs.

Nederland Europees koploper e-bikes

Nederland is koploper in Europa op het gebied van e-bikes. Inmiddels is 1 op de 5 nieuw verkochte fietsen een e-bike. Deze toenemende populariteit toont aan dat deze fiets een serieus alternatief vervoersmiddel is geworden voor onder andere woon-werkverkeer. In totaal leggen Nederlanders per jaar zo’n 14,5 miljard kilometer met de fiets af. Zowel de groei van het aantal mensen dat fietst als de toegenomen mobiliteit per persoon (vaker en verder verplaatsen) dragen bij aan het grotere aantal fietskilometers. Een groot deel van het toegenomen fietsgebruik komt voor rekening van de e-bike, die goed is voor 12 procent van alle fietskilometers. Een percentage dat jaarlijks groeit. Daarnaast past het gebruik van de (elektrische) fiets in de duidelijk waarneembare trends van milieubewustzijn, gezondheid en een vitale levensstijl. Op de Nationale (E-)Bike Testdagen vindt de bezoeker alles op het gebied van de (speed)e-bike.

Veel fietsmerken aanwezig

Bekende fietsmerken als Sparta, Gazelle, TREK, Batavus, Giant en KOGA zijn aanwezig met hun nieuwste modellen. Ook zijn er verschillende nieuwkomers present, zoals BESV, Klever Mobility en Segway, bekend van de elektrisch aangedreven Segway Personal Transporter. Naast fietsmerken zijn er verschillende partijen met fietsonderdelen en –accessoires aanwezig, waaronder bijvoorbeeld Shimano, Yepp/GMG en Juncker Bike Parts. U kunt hier Bekijk hier de volledige deelnemerslijst.

Testparcours met ca. 200 fietsen

Op het buitenterrein van Expo Haarlemmermeer (ook bekend van de Floriade in 2002) wordt een 1,5 kilometer lang, deels overdekt, testparcours aangelegd, waar circa 200 modellen getest en vergeleken kunnen worden. De bezoeker krijgt er uitgebreid advies en kan vervolgens de gewenste informatie over de fietsen rechtstreeks bij de fabrikant halen. Tevens zijn er informatieve workshops, in samenwerking met de ANWB en Fietsersbond, over diverse onderwerpen als accugebruik, fietsroutes en wegenwacht voor e-bikes.

Informatie beurs

De Nationale (E-)Bike Testdagen vinden plaats op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart van 10.00 tot 17.00 uur in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen, nabij Amsterdam. De beurs wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging. De ANWB is partner van het evenement. Aansluitend, op maandag 2 maart, vindt de FietsVAK dag plaats van 10.00 tot 17.30 uur, het netwerkevenement voor de tweewielerbranche (uitsluitend voor de vakhandel).

Reageer op dit artikel