nieuws

Orchestre Bicyclette opent Nationale (E-)Bike Testdagen

Evenementen

Orchestre Bicyclette opent Nationale (E-)Bike Testdagen
Orchestre Bicyclette opent de Nationale (E)Bike Testdagen door diverse instrumenten al rijdend op bijzondere fietsen te bespelen.

De opening van de Nationale (E-)Bike Testdagen op 28 februari wordt mede verzorgd door een tienkoppig fietsorkest. Het Orchestre Bicyclette bespeelt diverse instrumenten al rijdend op heel bijzondere, speciaal gebouwde fietsen.

Orchestre Bicyclette is zich aan het voorbereiden is voor de grande finale tijdens de Proloog van de Tour de France in Utrecht dit jaar. Voor dit bijzondere en sympathieke project dat de fiets en de fietsbranche promoot, is het orkest nog op zoek naar sponsors. Er is al een samenwerking met Dutch Perfect waardoor het fietsorkest met banden in de kleuren van de Nederlands vlag kan fietsen, en met Widek, waarvan het 100 fietsbellen heeft gekregen voor muzikaal entertainment. Verder een houten fiets van Bough Bike en ligfietstandem in bruikleen.

Opluistering bij Grand Depart Tour de France in Utrecht

Bij de Grand Depart van de Tour de France in Utrecht zal het Orchestre Bicyclette in omvang zijn gegroeid tot een 100-koppig fietsend orkest. De Fanfare van het Vuur zet dit orkest op. De Fanfare betrekt hierbij andere muziekgroepen en instellingen én de publieke en private sector, in het bijzonder de fietsbranche en fietsersorganisaties. De Fanfare van het Vuur wil hiermee Utrecht Muziekstad en Utrecht Fietsstad verbinden, een Nederlands cultuurgoed namelijk het fietsende orkesten een nieuw modern aanzien geven, en een culturele verbinding leggen tussen Nederland en Frankrijk. De andere deelnemende organisaties zijn orkest de Tegenwind, de muziekschool (UCK), het Utrechts Conservatorium, de vereniging DieDom, de Band zonder Verblijfsvergunning en Vereniging De Oude Fiets. Een deel van het orkest musiceert trappend en sturend op 1- of 2-wielers, anderen laten zich rijden op 3- of 4-wielers. Er is nog ruimte voor innovaties in fiets en fietsaccessoires.

Partners gezocht

Het Orchestre Bicyclette zet in op een breed partnerschap om de productie ook financieel mogelijk te maken. Wij bieden profilering, een groot bereik en als aanvullende opties, een speciaal optreden en tijdens de Tourdagen hospitality.

Reageer op dit artikel