nieuws

Winnaars Bike MOTION Benelux 2014 Awards bekend

Evenementen

Winnaars Bike MOTION Benelux 2014 Awards bekend
Het Castelli Alpha Jacket werd tot winnaar gekozen in de categorie Kleding, helmen en schoenen.

De racefiets Canyon Aeroad CF SLX en de mountainbike Cannondale F-Si zijn de grote winnaars van de Bike MOTION Benelux 2014 Awards. De bezoekers van de beurs hebben volop gestemd op hun favoriete nieuwe producten in zeven categorieën. Hiermee zijn de winnaars van de Bike MOTION Benelux 2014 Awards bekend. Dit jaar zijn deze prijzen voor het eerst door het publiek gekozen na een stemronde.

Op de Bike MOTION Benelux had de beursorganisatie dit jaar in samenwerking met de exposanten de Noviteitenroute uitgezet. De noviteiten, die de merken zelf hadden ingestuurd, waren duidelijk herkenbaar gemaakt met vloerstickers en labels. Tussen al deze producten zaten niet alleen snelle racefietsen en mountainbikes, maar ook hightech kleding, apps en fietsonderdelen.

Winnaars op een rij

Na de beurs kon de bezoeker een stem uitbrengen op de favoriete noviteiten in zeven categorieën: Racefietsen, Mountainbikes, Sportieve e-bikes, Fietsonderdelen, Accessoires, Kleding, helmen en schoenen en Sportvoeding en training.
De winnaars van de Bike MOTION Benelux Awards 2014 op een rij:

  • Racefietsen: Canyon Aeroad CF SLX,een aerodynamische racefiets die snelheid combineert met comfort
  • Mountainbikes: Cannondale F-Si, een bijzondere fiets met een asymmetrische achterbrug en een vernieuwde Lefty voorvork
  • Sportieve E-bikes: Haibike Xduro, deze ‘pedelec’ wordt aangedreven door een 250 watt Bosch Performance motor
  • Fietsonderdelen: Shimano XTR Di2, bij Bike MOTION Benelux 2014 kon de bezoeker de eerste elektronische groepset voor mountainbikes al zelf testen. Het Shimano XTR Di2-systeem werd volop getest tijdens de beurs en kwam in de categorie ‘fietsonderdelen’ ook als winnaar uit de bus.
  • Kleding, helmen en schoenen: Castelli Alpha Jacket, een winterjack vol slimme oplossingen. De dubbele rits voor het eerste koude stuk van een training was het publiek duidelijk ook opgevallen.
  • Accessoires: Safe-ID Bike Tags, een innovatief idee op de fietsmarkt. Dit is een beveiligd digitaal platform waar gebruikers een uniek profiel aanmaken waarin hun persoonlijke medische gegevens staan ingevuld. In noodsituaties is dit profiel heel simpel op te roepen door het scannen van een QR-code op een sticker.
  • Sportvoeding en Training: Tacx Smart-trainers, deze nieuwe trainers werken niet met een stuurcomputer, maar kunnen gemakkelijk en snel worden gekoppeld aan tablets of smartphones.

Ook op de volgende editie van Bike MOTION Benelux staan de verkiezingen van de Awards op het programma. De beursdata zijn van donderdag 16 tot en met maandag 19 oktober 2015.
Lees ook: Misschien geen vakdag meer op Bike MOTION 2015

Reageer op dit artikel