nieuws

Wereldrecordpoging tijdens Cycle Vision

Evenementen

Wereldrecordpoging tijdens Cycle Vision
Ook het Human Power Team Delft &Amsterdam zal aanwezig zijn op Cycle Vision dit jaar. – Foto Cycle Vision

De fiets die in september vorig jaar met 125 km/u over de weg reed is binnenkort in Venray in actie te zien tijdens het Cycle Vision evenement. Het Cygnusteam doet dan een nieuwe wereldrecordpoging: in 12 uur zo veel mogelijk rondes rijden op de racebaan van Raceway Venray.

Niet alleen de Cygnus racet over de baan. Tal van recordfietsen zijn in actie te zien in de kwalificatie races voor wereldrecordwedstrijden die van 25 t/m 27 juli in Duitsland gehouden worden.

Daarnaast is het Human Power Team Delft & Amsterdam aanwezig. In september 2013 vestigde dit team het wereldsnelheidsrecord met 133,8 km/u. Op deze Cycle Vision vertellen ze hoe zij met hun nieuwe Velox IV dit jaar nog sneller denken te gaan. Ook andere technische hoogstandjes zijn te bewonderen op Cycle Vision, zoals de futuristische velomobiel van Wim Schermer. Zijn driewielige Velotilt kan namelijk net zo schuin door de bocht net als een tweewielige fiets.

Cycle Vision is het jaarlijkse ligfiets evenement waar vrijwel alle in Nederland verkrijgbare ligfietsen op een beurs gepresenteerd worden. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni op de Raceway in Venray.

Reageer op dit artikel