nieuws

Gadget Store op Bike MOTION Benelux

Evenementen

Gadget Store op Bike MOTION Benelux
Preview Bike MOTION in het septembernummer van Tweewieler. Stuur uw noviteiten in!

De aankomende Bike MOTION Benelux wordt omlijst met veel nieuwe activiteiten. Deze sportieve beurs wordt gehouden van vrijdag 11 tot en met de vakdag op maandag 14 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. De bezoeker van Bike MOTION Benelux 2013 krijgt tips van wielerexperts over onder andere trainingsmethodes, bergop fietsen, sportvoeding en de juiste fietshouding. En er is een Gadget Store waar leuke gadgets van diverse fietsmerken te koop zijn.

De vernieuwde Bike MOTION Benelux telt 250 stands, Maandag 14 oktober is traditiegetrouw de vakdag van Bike MOTION Benelux en de beurs is dan uitsluitend toegankelijk voor professionals uit de branche.
Er is weer veel interessant nieuws voor de sportieve fietser. In het workshoptheater worden thema’s behandeld, zoals onder andere het rijden met GPS, elektronisch schakelen, gezondheidsadvies, fietsbeheersing en trainingsadviezen. Ook de sportieve fietsers die zelf onderhoud aan de fiets willen doen krijgen in het theater veel praktische tips om de kennis bij te schaven en de sleutelvaardigheid te verbeteren.

Gadget Store

Bike MOTION Benelux 2014 heeft nog meer nieuwe activiteiten in petto. ‘’Veel bezoekers zullen blij worden van de Gadget Store waar leuke gadgets van diverse fietsmerken te koop zijn’’, zegt projectmanager Anne-Marie Vos van VNU Exhibitions. ‘’Op het buitenterrein komen een MTB testparcours en een Pump Track te liggen. De bezoekers krijgen hier de kans de nieuwste MTB’s te testen en kunnen clinics volgen om de MTB-technieken aan te scherpen. In de Men at Work werkplaats vertonen zelfbouwers hun kunsten. Een van de mannen bouwt frames, een andere vlecht wielen en een derde demonstreert het kitten van tubes’’.
‘’Bikefitters geven uitleg over de exacte afstelling van een fiets op de lichaamsbouw van de berijder. Op Wattbikes kunnen bezoekers nauwkeurig de krachten laten meten die op de pedalen worden uitgeoefend en krijgen een passend advies om de fietstechniek te optimaliseren. Ronduit spectaculair is de Vertical Bike waar durfallen kunnen proberen om met een mountainbike omhoog te fietsen. Bekende activiteiten zijn de altijd populaire Holland Sport Wielerbaan en free style BMX, met wedstrijden van de beste BMX-ers van Europa om een fel begeerde prijzenpot en dagelijks demonstraties’’.

Fietspassie

In de stands introduceren importeurs en fabrikanten de collecties voor het komende seizoen. De nieuwste modellen racefietsen, mountainbikes, trekking- en BMX-fietsen. Onderdelen en accessoires. Fietskleding, schoenen, brillen en helmen. Ook voor alle informatie over fietsvakanties en bestemmingen zijn de sportieve fietsers op Bike MOTION Benelux aan het juiste adres.
Toprenners

Traditioneel maken veel toprenners hun opwachting op Bike MOTION Benelux. Grote namen uit het professionele circuit nemen de tijd voor hun fans in fotoshoots en signeersessies. Maandag 14 oktober is traditiegetrouw de vakdag van Bike MOTION Benelux en uitsluitend toegankelijk voor professionals uit de branche.
Voor meer informatie en toegangskaarten: www.bikemotionbenelux.nl.

Reageer op dit artikel