nieuws

ETRA houdt seminars elektrische fiets op Eurobike

Evenementen

ETRA houdt seminars elektrische fiets op Eurobike
ETRA houdt seminars elektrische fiets op Eurobike

Tijdens de aankomende Eurobike, die gehouden wordt van woensdag 29 augustus t/m 1 september a.s. in Friedrichshafen, organiseert ETRA drie korte ochtendseminaries rond thema’s die van belang zijn voor de elektrische fietssector. Een van de seminars wordt verzorgd door Jeroen Verbakel, die binnenkort gaat stoppen met zijn winkel in Nootdorp.

Op woensdag 29 augustus legt de Nederlandse (elektrische) fietsdealer Jeroen Verbakel uit waarom fietsdealers in de elektrische fietsverkoop moeten stappen. Hij zal alle vragen beantwoorden die dealers ervan kunnen weerhouden elektrische fietsen in hun assortiment op te nemen. Hij zal ook de effecten van de verkoop van elektrische fietsen op een fietsenzaak toelichten. Deelnemers aan dit seminarie krijgen een gratis ontbijt.

 

Nieuwe richtlijn WEEE

Op donderdag 30 augustus licht Jean-Pol Wiaux, Algemeen Secretaris van Recharge, alle elementen in de WEEE-Richtlijn toe die van belang zijn voor de elektrische fietssector. Deze nieuwe Richtlijn in verband met het ophalen en recycleren van elektrisch en elektronisch materiaal is van toepassing op elektrische fietsen. Hij zal ook het verband uitleggen tussen de WEEE en de Batterijrichtlijn.

 

Regels vervoer Li-Ion batterijen

Op vrijdag 30 augustus legt Tim Schäfer, Hoofd van de Strategische Coördinatie en Veiligheidsadiviseur Gevaarlijke Goederen bij Li-Tec Battery GmbH, de VN-regels voor het vervoer van Li-Ion batterijen uit. Hij zal ook de verplichtingen voor elektrische fietsfabrikanten, importeurs en dealers bij het vervoer van Li-Ion batterijen verduidelijken.

 

De toegangsprijzen zijn als volgt: ETRA geassocieerde leden, tweewielerdealers en pers: gratis, LEVA-leden die geen ETRA geassocieerd lid zijn: € 25 per seminar, alle anderen: € 50 per seminarie.

 

Alle verdere details, ondermeer over plaats en uur vindt u op deze website:

http://events.r20.constantcontact.com/register/event?llr=45kmqleab&oeidk=a07e65gxjwjd691fc32

 

Om praktische redenen worden deelnemers vriendelijk maar uitdrukkelijk verzocht om zich via deze website ook vooraf voor de seminaries te registreren.

 

Voor alle verdere details, kunt u contact opnemen met Annick Roetynck, tel. +32 (0) 9 233 60 05 , email etra@pandora.be.

Reageer op dit artikel